Elhunyt Sir Bobby Charlton

A Manchester United és az egész futball világ az egyik leginkább közkedvelt legendát, Sir Bobby Charltont gyászolja.


Sir Bobby milliók hőse volt és nem csupán a Manchester United-ben, vagy az Egyesült Királyságban, hanem bárhol, ahol futballoznak szerte a világon.

 

Sportszerűsége és tisztessége miatt éppúgy csodálták őt, mint labdarúgó képességei miatt és így Sir Bobby Charltonra minid is a játék óriásaként fognak emlékezni.

 

A United akadémiáján kezdődött pályafutása és a Manchester United játékosaként 17 év alatt 758 meccsen lépett pályára és 249 gólt szerzett. Megnyerte az Európa-kupát, három bajnoki címet és FA-kupát. A Háromoroszlánosok mezét 106 alkalommal öltötte magára és 49 góllal segítette hazáját, akikkel 1966-ban megnyerték a világbajnokságot is.

 

 

Visszavonulását követően 39 éven keresztül szolgálta a klubot igazgatóként. Eredményeinek, páratlan jellemének és szolgálatainak emléke örökre bevésődött a Manchester United és az angol futball történetébe, öröksége pedig tovább él a Sir Bobby Charlton Alapítványnak köszönhetően.

 

A klub szívből jövő együttérzését fejezi ki Lady Norma, lányaik és unokáik irányába, valamint mindazok irányába akik szerették őt.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!