Taktikai Mágnestábla: Manchester United - FC Copenhagen Élő virtuális közös meccsnézés

Kedves Olvasó! Gyere tarts velünk, szurkoljuk ki közösen az első Manchester United győzelmet a Bajnokok Ligájában!


B.Á.: 23:13 - Végül szeretnénk megköszönni, hogy velünk tartottatok és együtt élhettük át ezt a drámai, de mégis kissé elkeserítő élményt. GG Man United! 

 

B.Á.: 23:13 - Ez a mérkőzés is egy igazi érzelmi hullámvasút volt. Az első félidő szinte teljes egészében csapnivaló volt. Eriksen beállása azonban sokat lendített a csapat játékán. Nagyon fontosnak bizonyult, hogy a pályára került egy olyan játékos, aki képes meglátni és bejátszani a védelem mögött nyíló üres területeket. A javulás ellenére nem jöttek meg a gólok. Számos helyzetet, helyenként ziccert sikerült kidolgoznunk, azonban ezeket egytől egyig kihagytuk. A meccs utolsó harmadában találtunk egy gólt egy beadást követően. Úgy vélem, hogy Maguire az utóbbi időben képes volt egy kis önbizalmat szedni magára és ez meg is látszik a játékán, nem gondolom, hogy első számú középhátvédként kellene rá számítani, mivel túl sok limitációval rendelkezik, viszont ha ilyen formában futballozik rotációs elemnek tökéletes. A találkozó végén közel álltunk ahhoz, hogy összehozzunk egy gólt az ellenfél számára egy buta szabálytalanságot követően, de Onana szerencsére megmentett minket. Hatalmas mentális erőről tesz tanúbizonyságot, hogy egy ilyen kiélezett helyzetben képes volt egy ekkora bravúrt bemutatni. A meccs egészét tekintve egyáltalán nem lehetünk elégedettek, mivel ennél sokkal több, kell ha sokáig akarunk menetelni a BL-ben. Az első lépést a gödörből való kikászálódás felé azonban megtettük.

 

B.Á.: 23:00 - TE JÓ ÉG! Majdnem sikerült összehoznunk ez egy szinte biztos kiesést a BL-ből, de a kameruni párduc megmentett minket. Remélem ez sokat fog javítani a megítélésén. 

 

B.Á.: 22:52 - Úgy gondolom, hogy Hojlund cseréje indokolt volt, azon kevés játkosok közé tartozik, aki ma széthajtotta magát. A számos sprint és a folyamatos védőkkel birkózás biztosan sokat kivett belőle.

 

B.Á.: 22:47 - Így, hogy a dánok feljebb merészkedtek végre játszhatjuk azt, amiben igazán jók vagyunk. Tempóból futhatunk rá az ellenfél hiányos védelmére hosszú labdákat követően. Az más kérdés, hogy nem tudjuk befejezni ezen akciókat.... Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy ha ez megy leginkább a csapatnak, akkor nem lenne-e érdemes gyakrabban "mesterséges átmeneteket" kreálni, ahogy pl. a Brighton, vagy esetenként a Brentford teszi. Nyilvánvalóan ehhez kellenek a nyomástűrő játékosok, de Martinez és Shaw felépülésével, akár nagyobb hangsúlyt is fektethetnénk erre.

 

B.Á.: 22:40 - A várt kontra meg is érkezett, de egyszerűen képtelenek vagyunk értékesíteni, bármekkora helyzetről is beszélünk....

 

B.Á.: 22:37 - Keményfejű barátunk kiválóan érkezett a beadásra és nagyon okosan a földre fejelte a labdát, amit lehetetlen volt védeni. Valóban egy meglepő szereplő törte meg a jeget. Valószínűleg az oroszlánok mostantól ki fognak támadni, így kontrákból akár meg is nyílhat az a bizonyos gólcsap.

 

Sz.Sz. 22:35 - Jött a hős, akire senki sem számított. :)

 

 

Sz.Sz. 22:30 - Még mindig azt mondom, hogy ezt a mérkőzést a Köbenhavn jobb hátvédjén lehetne megnyerni. Ott van a legjobb esélye a csapatnak, gólt szerezni.

 

Sz.Sz.: 22:25 - Jó látni, hogy végre van elképzelés a játékunkban. A Kobenhavn jobb hátvédje mögötti terület kiaknázatlan aranybányának tűnik. Garnacho jött be Antony helyére. Rashford átment a jobb oldalra, így Garnacho igyekszik kiaknázni a dán jobbhátvéd mögötti területet.

 

B.Á.: 22:20 - Úgy néz ki lehet fény az alagút végén, sokkal direktebbé vált a játékunk és ez egészen jól áll. Most már csak abban bízhatunk, hogy Rashford bever egy elé, üres területbe belőtt labdát.

 

Sz.Sz. 22:15 - Elképesztő, hogy még mindig nem tudunk mit kezdeni a második hullámba vissza passzolt labdákkal. :) Majdnem ráfáztunk, de Onana megmentett minket. Eriksen beállása viszont nagyon jót tett.

 

B.Á.: 22:02 - Én is úgy gondolom, hogy jót tenne egy Eriksen-Amrabat csere. Annak ellenére, hogy sokat vártam tőle, leginkább a labdavesztéseivel tűnt ki. Eriksen ugyan védekezésben elég gyenge, viszont a passzai még most is rendkívül veszélyesek. Összességében még veszélyesnek sem nevezhető, amit a kapu közelében csinálunk. Amennyiben nem megy a kijátszott gólhelyzetek megteremtése, elkezdhetnénk átlövésekkel próbálkozni, hátha összejön egy Dalotéhoz hasonló gól. Szemre jól néz ki, hogy a középpályásaink folyamatosan cserélgetik a pozícióikat, viszont eddig ennek nem lett semmiféle pozitív hozadéka. Egyértelműen struktúrát kell váltanunk, mert ebből így egy csúfos 0-0, ne adj Isten vereség lesz. Ti kinek a teljesítményével vagytok a legelégedettebbek, valamint kit hoznátok le azonnal a pályáról? 

 

Sz.Sz.: 21:50 - Érdekes lenne látni egy Amrabat - Eriksen cserét. Mennyire lendítene a játékunkon.

 

B.Á.: 21:43 - Értem én, hogy azért nem visszük túlzásba a pressinget, mert nem akarunk labdavesztés után letolt gatyával állni, ennek ellenére megpróbálhatnánk nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre, mivel egészen úgy tűnik, hogy zavarba hozhatók. Hojlund jól mozog, képes megtatani a rá felpasszolt labdákat, viszont nem érkezik a középpályáról, vagy a szélsők részéről megfelelő támogatás, így csak akkor tudunk előrejutni, ha McTominayel valahogy ketten meg tudják játszani a labdát kis területen.

 

B.Á.: 21:33 - Egyelőre a meccs képe eléggé hektikus. Viszonylag nehezen megy a labda előrejuttatása. A szélső védők magasan helyezkednek, Dalot és Antony véghezvitt néhány látványos kombinációt, ennek ellenére nem sikerül feltörni az mélyen védekező ellenfelet. A 23. percben jutottunk el az eddigi legnagyobb helyzetünkig, de ez is átmenet eredménye volt. Bruno gyakran visszajár egészen mélyre szervezni a játékot, de úgy gondolom, hogy hasznosabb lenne, ha szélek túltöltésében venne részt. 

 

Sz.Sz: 21:20 - A középpályán nagyon szépen megfigyelhető a 4-3-3-as formáció. Amrabat gyakorlatilag 6-ost, McTominay 8, míg Fernandes 10-est játszik. Labdakihozataloknál azonban látszik, hogy Amrabatnak kellene átfolyatni a labdát a védelem és a támadók között. Egy részről nagyon gyorsan kikapcsolják, kettő, hogy sokszor háttal áll az ellenfél kapujának, ami nagyban megnehezíti az előrefele játékot. McTominay és Fernandes sajnos általában passz árnyékban és messze áll a védelemtől.

 

B.Á.: 21:14 - Annak ellenére, hogy majdnem beleszaladtunk a késbe egy könnyedén eladott labda miatt, az kifejezetten tetszik, nem nem rugdossuk fel folyamatosan a labdát, hanem igyekszünk lassan építkezni.

 

Sz.Sz: 21:07 - A két csapat felállása így néz ki a mai mérkőzésen. Közben a dánok az első nagy helyzetet ki is alakítják a mérkőzésen.  Nem indul jól. Nagyon simán átrohantak a Uniteden. 

 

 

B.Á.: 20:54 - Személy szerint egy sokkal dominánsabb meccskezdést várok, mint a hétvégi Sheffield elleni meccsen. Végre egy tényleges balhátvédet láthatunk a pályán Reguilon személyében, úgy gondolom ez sokat tehet hozzá a baloldali támadójátékunkhoz. Azt feltételezem, hogy a dánok, nem fognak nagy nyomást helyezni a védelmünkre, így most ténylegesen kibontakozhat Amrabat szervezőképessége. Ti kitől vártok a mai találkozón extra teljesítményt?  

 

Sz.Sz.: 20:40 - Megérkeztek a kezdők. Mit gondoltok róla? Az én véleményem: Kíváncsi leszek, hogy McTominay mennyire tudja tartani a formáját. Nagyon kellene a 3 pont, mert kezd nagyon éles lenni ez a csoport. Ráadásul 3 meccsből 2 idegenben lesz majd a visszavágók során, ami nem éppen egy könnyű műfaj. Reguilon személyében végre egy ,,normális" balhátvédünk is lesz. Ami nem hátrány. :)

 

 

 

Kis túlzással már a 3. fordulóban az életéért küzd a Manchester United a legrangosabb kupa sorozatban. Ebből kifolyólag egy közös virtuális meccsnézésre invitálunk meg titeket. Az est házigazdái Bálint Áron és Szép Szabolcs lesz, akik a Taktikai Mágnestábla rovatot szerkesztik. A cikket érdemes lesz olykor frissíteni, így látni fogjátok az érdekességeket, amelyeket megosztunk veletek! Mit gondoltok győzni fog a kedvenc csapatunk?!

 

 

Köszönjük, hogy velünk tartatok. :)


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!