Everton N - Manchester United N 0-5

A Manchester United női szakasza vasárnap délután 5-0-ra legyőzte az Evertont, Marc Skinner csapata ezzel folytatja veretlen szezonkezdetét a Női Szuperliga új szezonjában.


Melvine Malard már a harmadik gólját szerezte a Vörös Ördögök színeiben, amikor mindössze 14 perc játék után megnyitotta a gólcsapot, majd csatártársa, Nikita Parris egy óra leforgása alatt a második góljukat is megszerezte csapata számára.

 

A csereként beálló Rachel Williams aztán tovább növelte a vendégek előnyét,  majd nem sokkal később Parris egy jól időzített fejessel közelről megszerezte második és a United negyedik találatát.

 

A góllövés a meccs végén fejeződött be, amikor Parris a Toffees kapusa, Courtney Brosnan fölött elemelte a labdát és ezzel teljessé tette a nagyszerű győzelmet.

 

Jayde Riviere korai munkája a jobboldalon több lehetőséget is teremtett, mielőtt a Vörös Ördögök átvették az irányítást. A kanadai válogatott játékos egy jól időzített keresztlabdát tett tovább, amely Malard lábai elé esett, akinek próbálkozását az Everton védője, Megan Finnigan blokkolta.

 

Skinner csapata nem sokkal később mégis megszerezte a vezetést, Katie Zelem szabadrúgását először kifejelték, bár csak Maya Le Tissierig jutott a kipattanó. Négyessel ellátott mezszámú játékos visszapattintotta a labdát a kapu elé, ahol Malard reagált a leggyorsabban és Brosnan mellett a hálóba bólintott.

 

A nyáron szerződtetett Hinata Miyazawa rengeteg szabadságot élvezett a pálya közepén és egy keresztlabda nem sokkal később majdnem a meccs második gólját eredményezte, de a fejese szűken a kapufa mellé vágódott.

 

Hanna Bennison próbált szerencsét távolról, ahogy közeledett a meccs 30. perce és Mary Earps-et ügyes hárításra kényszerítette. Nicoline Sorensen próbálkozását is hárította az angol válogatott, így a szünetre egy góllal mentünk.

 

Ella Toone volt az első United játékos, aki a második félidő elején közel járt a második gólhoz, amikor jobb lábas próbálkozása egy kicsit magasra szállt ahhoz, hogy Brosnant az Everton kapujában megzavarja.

 

Zelem gólpasszából ezután megduplázta előnyét a United, amikor keresztlabdáját Parris közelről remekül fejelte a kapuba. A Vörös Ördögök folytatták a remek iramot és a záró szakaszban sem vették le a lábukat a gázról, Parris pedig Williams-nek adott remek passzt, aki a 77. perc után 3-0-ra alakította az eredményt.

 

A korábbi Toffees-csatár elvette Katrine Veje labdáját, majd a labdát Williams elé tette, akinek egyszerű feladata volt, hogy berúgja azt.

 

A háromból gyorsan négy lett, amikor a korábban a Birmingham City-nél játszó csatár megszerezte második találatát a mérkőzésen, Riviere keresztlabdáját fejelte be, hogy tovább nehezítse a házigazdák dolgát.

 

A góllövés aztán a hosszabbításban vált teljessé, amikor Irene Guerrero tökéletesen eltalált passzát Parris vette át, aki Brosnan fölött átpasszolta a labdát és ezzel megszerezte a maga dupláját.

 

Összegzés:

United: Earps; Riviere, Le Tissier, Turner, Blundell (Evans, 74); Toone (Guerrero, 83), Zelem, Garcia, Miyawaza, Malard (Williams, 73); Parris (Naalsund, 90+4).

Nem használt cserék: Tullis-Joyce, Middleton-Patel, Rabjohn.

Gólok: Malard 14, Parris 58, 90+3, Williams 77, 85.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!