Ten Hag reakciója a City elleni vereségre

Erik ten Hag úgy érezte, hogy az első félidőben a Hojlund szabálytalanságáért megítélt büntető megváltoztatta a manchesteri derbi menetét.


A menedzser elmondta gondolatait egy csalódást keltő derbiről, ahol a Vörös Ördögök az első félidőben Erling Haaland büntetője után hátrányba kerültek, majd a szünet után Haaland és Phil Foden további góljai pecsételték meg a vendégek győzelmét. A Unitednek is voltak ugyan lehetőségei, de Andre Onana is többször jól hárított, a Kékek azonban begyűjtötték a három pontot.

 

Íme Erik mérkőzés utáni szavai.

 

VAR döntés

"A büntető megváltoztatta a mérkőzést. Nincs mit mondanom. Nincs hozzáfűznivalóm. Igen, láttam, de nem szeretném kommentálni."

 

 

Első félidei teljesítmény 

"Főleg az első félidőben tökéletesen követtük a játéktervet. Csak a büntető változtatta meg a játékot. Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Nagyon jól védekeztünk, bezártuk a tereket, nyomást gyakoroltunk, távol tartottuk őket a saját kapunktól. Csak egy nagy védés volt Andre [Onana] részéről, szinte nem is alkottak túl sokat. Voltak lehetőségeink, két-három nagyszerű betörésünk, de nem használtuk ki."

 

Bosszankodás a második gól miatt

"Az első félidőben nagyon fegyelmezett volt a játékunk, aztán látod, hogy ez mennyire sikeres lehet. A második gólnál viszont hibáztunk. Egy rossz döntést hoztunk azzal, hogy rossz pillanatban mentünk fel a kapujukhoz. Nem álltunk vissza gyorsan, ők pedig át tudják játszani bennünket, a játékosaink rossz pozíciókban voltak, ők pedig nagyszerű gólt szereztek. Kiestünk a formánkból, és ez megölt minket, de az első félidő amúgy annyira tökéletes volt, mert olyan jól védekeztünk."

 

Mount érkezett a második félidőre

"Nem mondhatom, hogy megbántam, hogy cseréltem. Muszáj volt változtatni. Vesztésre álltunk. Menedzserként cselekedned kell, különösen, ha van kispadod, ki kell használnod a kispadon lévő potenciált, és több támadót kell a pályára küldened. Amikor Mason Mount ott van a kispadon, akkor a beállásával számíthatsz némi kreativitásra."

 

Miért jött le Hojlund

"Rasmus minden meccsen játszik, de ehhez nincs hozzászokva. Nagyon keményen meg kellett dolgoznunk, hogy a presszing működjön, és meg kell védenünk ezeket a játékosokat. Valamint a csapat miatt is védeni kell őket, hogy új energiákat tudjanak hozni. Láthatjátok, hogy Hojlund hatalmas erőfeszítéseket tett. Valakit le kellett hozni, Rasmus pedig most érkezett, és nincs hozzászokva a heti három meccshez."

 

Rashfordnak nincs szerencséje

"Majd jönni fog. Eljön majd a pillanat. Minden meccsen lesznek lehetőségei, és el fog jönni az ő ideje."

 

Kezelni a vereséget

"Amikor ez ellen a csapat ellen játszol, mindennek tökéletesnek kell lennie. Szóval nincs szükséged segítségre, de azt sem akarod, hogy hátráltassanak. A mai nap nem a mi napunk volt. Ezt el kell fogadnunk, de ne felejtsük el, hogy a játékterv nagyon jó volt az első félidőben. Emiatt ez nagyon fáj. Mint mondtam, borzalmas elveszíteni a derbit. Másképp is alakulhatott volna, de nem így történt. Most ezzel kell megbirkóznunk. Elfogadni, ahogy van, 24 óra múlva fel kell állni és készülni a következő meccsre [szerdán a Newcastle ellen a Ligakupában]."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!