Ten Hag a taktikáról beszélt

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere elmagyarázta, milyen taktikai megfontolásból választotta ki a védőket a City elleni derbire.


A Vörös Ördögök az első félidőben Erling Haaland büntetője révén kerültek hátrányba, miután Rasmus Hojlund a VAR szerint megrántotta Rodrit a tizenhatoson belül.

 

A menedzser nem kommentálta ezt az esetet, de úgy érezte, hogy csapata jól védekezett az első félidőben, a szünet után bekapott második Haaland gól azonban kizökkentette a csapatot, Phil Foden pedig később közelről a harmadikat is hozzátette.

 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az újságírók megkérdezték a menedzsert, hogy miért változtatott a hátsó alakzatán, Jonny Evans ugyanis Harry Maguire párjaként lépett pályára a védelem közepén. Eközben Victor Lindelof kezdett a balhátvéd posztján, Sergio Reguilon helyett.

"Szerintem nagyon jól játszottak középen” - mondta Ten Hag. "[Andre] Onanával együtt nagyon jó meccset játszottak. Pontosan úgy, ahogy vártam tőlük."

 

 

"Tudtuk, hogy a City nyomást fog gyakorolni ránk, ezen igazából senki sem lepődhet meg. Már az elejétől fogva mondtam, hogy szükségem van a bal oldalon azokra a játékosokra, akik lehetőségeket tudnak kialakítani, és arra is, hogy belépjenek a támadásba, különösen a City ellen, azon az oldalon, ahol nyomást gyakorolnak ránk, fel kell lépjünk, hogy mi is nyomás alá helyezzük őket, és szerintem ezt nagyon jól csinálták."

 

Amikor a taktikai döntésről kérdezték, a menedzser így válaszolt: "Amikor a Cityvel találkozol, akik feljönnek, letámadnak, akkor Raphaval [Varane] és Maguire-rel a védelem tengelyében problémákat okozhatnak, abból csak hosszan felrúgott labdák lennének."

 

"Harry számomra erősebb a jobb oldali középső védő szerepében, különösen a magasan letámadó csapatok ellen, másrészt az is a taktikánk része volt, hogy be kellett lépnünk azon az oldalon [Julian] Alvarez mögé, így Sofyan [Amrabat] magasabbra kerülhetett, hogy ott helyezze nyomás alá őket, ezért is így álltunk fel."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!