Ten Hag: Nem változott meg a filozófiám

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag elmondása szerint az elmúlt időszak eredményei ellenére nem fog megpróbálkozni azzal, hogy változtasson futball filozófiáján.


A Vörös Ördögök holnap ebédidőben a fővárosba látogatnak bajnoki mérkőzésen a Fulham vendégeként, ahol nem kisebb céljuk lesz, mint hogy feledtessék az elmúlt napokban elszenvedett két egymást követő hazai vereségüket.

 

Mivel a Craven Cottage-en újra lehetőségük lesz maguk mögött hagyni a múltat, Erik a mai, Carringtonban tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt a média képviselőinek, hogy az általa elképzelt játékstílus nem fog változni a pályán látott rövidzárlatok ellenére. 

 

Hozzátette azt is, hogy a City elleni vereségeet követő szavait kissé kiforgatták - amikor egykori csapatával, az Ajaxszal vont párhuzamot - és a holland szakember kijelentette, játékosai továbbra is pontosan tudják, hogy mit vár el tőlük.

 

"Azt gondolom, hogy a magam szempontjából nézve totálisan rosszul értelmezték azt, amit mondtam" - kezdte Erik.

 

"Nem hasonlíthatom [magunkat] az Ajaxhoz, mert más játékosokkal rendelkezünk. Én egy labdabirtoklásra épülő filozófiával érkeztem ide, amelyet szeretnék ötvözni a Manchester United DNS-ével és a játékosok stílusával, karakterével, kompetenciáival is."

 

"Ezeket vegyíteni kell és szerintem tavaly láthattuk, hogy miként sikerült. Nagyon jó futballal rukkoltunk elő az előző idényben."

 

"Erre a szezonra se változott a filozófia és én támogatnám, hogy legyünk még direktebbek. A direkt szó elhangzásából a média azt hozta ki, hogy én hosszú labdákkal akarok operálni. Nem, ez nem így van."

 

"Nem a hosszú labdákért szerződtettem Andre Onanat. Hátulról építkezve akarunk játszani, ahogy tettük és próbáltuk is minden egyes mérkőzésen."

 

 

Onana egyike volt a hét, nyáron érkező játékosnak, de a nagy sérüléshullám alaposan visszavetette a csapat fejlődését a pályán.

 

Korábban a "ritmusról" és arról beszélve, hogy ez miként hatott csapata önbizalmára, Ten Hag arról is említést tett, hogy szerinte a többi igazolása is egyértelműen mutatja, hogy milyen játékstílust szeretne meghonosítani az Old Traffordon.

 

"Megpróbáltunk [ugyanígy játszani] a City ellen is, de ha az ellenfél magasan letámadva játszik, akkor arra egy reális alternatíva a még direktebb játék" - tette hozzá.

 

"Amit én a direktebb játék alatt értek, az első sorban a stílust érinti. Mi le akarunk támadni."

 

"A különböző helyekről érkező letámadások után akarunk direktebbek lenni, mert olyan játékosaink vannak, mint Rasmus Hojlund, Marcus Rashford, Antony, Bruno és Scott McTominay, akik mind nagyon jók ebben, főleg ha Christian Eriksen passzol nekik és csatlakoznak a szélső védőink is."

 

"Ez az én elgondolásom, ezt pedig eléggé egyértelműen fel is vázoltam."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!