Ten Hag mérföldköve a Vörös Ördögöknél

Erik ten Hag a Fulham szombati legyőzésével megszerezte 50. győzelmet a Manchester United menedzsereként.


Bruno Fernandes a lefújás előtt talált be, és ezzel eldöntötte a kevés lehetőséget hozó, szoros találkozót a holland 79. mérkőzésén a United élén.

 

Ez az eddigi legkevesebb találkozó, amire bármelyik menedzserünknek szüksége volt ahhoz, hogy félszáz győzelmet arasson a Vörös Ördögök kispadján, Ten Hag pedig ezzel olyan mérföldkövet állított be, amely - hihetetlen módon - 118 éve áll.

 

Ernest Mangnall - aki a klubot az első nagy trófeához vezette az 1908-as bajnoki cím megnyerésével - szintén 50 győzelmet jegyzett az első 79 mérkőzésén, és ezt 1905-ben érte el, amikor a United 1-0-ra legyőzte a Blackpoolt a Bloomfield Roadon.

 

Annak idején a csapatok csak a bajnokságban és az FA-kupában játszottak, de Ten Hag győzelmei öt különböző sorozat között oszlanak meg.

 

Harmincat a Premier League-ben ért el, a United pedig a harmadik helyen végzett a debütáló szezonjában, míg az egykori Ajax-menedzser hét Ligakupa- és négy FA-kupa-sikert is magáénak tudhat, természetesen előbbi sorozatot februárban megnyerte a Wembleyben, utóbbiban pedig júniusban bejutott a döntőbe.

 

 

Erik irányításával 15 európai kupameccsünkből kilencet megnyertünk, ebből nyolcat a tavalyi szezonban az Európa-ligában, egyet pedig az idei Bajnokok Ligájában.

 

José Mourinho állt a legközelebb ahhoz, hogy elérje Mangnall rekordját, hiszen a portugálnak 81 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy a 2017/18-as szezonban, a Benfica elleni 2-0-s győzelemmel elérje az 50-et.

 

Ole Gunnar Solskjaer (95), Sir Matt Busby (96) és Ron Atkinson (97) is kiváló eredményeket tudhat magáénak, de Sir Alex Ferguson csak a 105. mérkőzésén, a Millwall 1989-es 3-0-s legyőzésén érte el a félszázadot.

 

"Minden meccset meg kell nyernünk" - mondta Ten Hag, amikor a rekordról kérdezték. "Ezzel a győzelemmel minden rendben van. Magunkkal visszük  a következő 24 órára, aztán a következő összecsapásra koncentrálunk, mert ez egy fontos meccs lesz Koppenhágában."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!