Eriksen örömmel tér vissza a Parken Stadionba

A Manchester United középpályása, Christian Eriksen számára nem idegen az FC Copenhagen híres stadionja, a Parken.


14-es számú játékosunk számtalanszor megtisztelte már az ikonikus arénát hazája, Dánia színeiben, szerdán pedig először játszhat ott klubmérkőzést.

 

A United a Bajnokok Ligája csoportkörében az FC Copenhagen ellen lép pályára, és tudja, hogy egy skandináviai győzelem nagy lökést adna az A csoport első két helyével kapcsolatos reményeinknek.

 

Eriksen kedd este csatlakozott Erik ten Haghoz a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, és arról kérdeztük, hogy milyen lesz a stadion "különleges" atmoszférájában játszani.

 

"Még soha nem játszottam itt a Copenhagen ellen" - mondta Eriksen.

 

"Csak a válogatottal voltam itt eddig, de tudom, hogy a légkör nagyon különleges."

 

"Valóban különleges hangulatra számítok, de hogy 100-szor színpadiasabb lenne, mint az Old Trafford [az FC Copenhagen menedzsere, Jacob Neestrup szerint]? Ebben nem vagyok biztos."

 

Az Álmok Színházában rendezett odavágó mérkőzésen - amelyet a United 1-0-ra nyert meg Harry Maguire fejesének köszönhetően - Eriksen gyerekkori barátjával, Rasmus Falkkal került szembe, aki az FC Copenhagen középpályásaként játszik.

 

Christian elmondása szerint élvezte, hogy barátból ellenféllé változott az este, és reméli, hogy szerdán a Parken Stadionban újra lehetősége lesz erre.

 

 

"Különleges volt" - emlékezett vissza az Old Traffordon történt találkozóra. "Sikerült is belerúgnom!"

 

"Mindig különleges látni őt, évek óta követem, mióta együtt játszottunk. Jó érzés, hogy játszhatok ellene, és a Parkenben különösen jó móka lesz."

 

A barátságokat félretéve, Eriksen határozottan arra összpontosít, hogy pozitív eredményt érjen el hazájában, ezzel segítve Ten Hag csapatának a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába való bejutásban.

 

"Számunkra csak a három pont számít. Ahhoz, hogy a továbbjutáshoz szükséges helyzetbe hozzuk magunkat, tudjuk, hogy három pontot kell szereznünk."

 

"Az első két mérkőzésen sok pontot vesztettünk, így a holnapi nap egy újabb lehetőség a három pont megszerzésére."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!