Ten Hag: Az első félidei döntések mindent megváltoztattak

Erik ten Hag az első félidei, sorozatos vitatható játékvezetői ítéleteket okolja, miután a Manchester United szerdán este csalódást keltő, 4-3-as vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában az FC Copenhagentől.


A Vörös Ördögök hamar, már az első fél órában 2-0-s előnyre tettek szert a korábbi koppenhágai támadó, Rasmus Hojlund találataival, de az este alakulása megfordult, amikor Donatas Rumsas játékvezető a VAR közbelépésére kiállította Marcus Rashfordot.

 

Nem sokkal ezt követően a házigazdák szépíteni tudtak, majd egy vitatható büntetőt is kaptak, miután Harry Maguire kezéhez ért a labda a tizenhatoson belül, amelyet értékesítettek is. Egy Unitednek is befújt tizenegyessel, amelyet Bruno Fernandes értékesített higgadtan, újra a vendégeknél volt a vezetés, de két kései Copenhagen gól megfordította a mérkőzés állását, így több mint 1 órányi játékpercet emberhátrányban töltve vereséget szenvedtek a manchesteriek.

 

A lefújást követően Ten Hag arról beszélt a klubmédiának, hogy nagy lelkesedéssel töltötte el a United játéka az első 25 percben és úgy érzi, hogy a Copenhagen mindkét első félidőben szerzett találata jogtalan volt.

 

"Az első 25 percben, a piros lap előtt, nagyon jól játszottunk" - kezdte a holland menedzser.

 

"Szerintem ezek voltak a csapatunk legjobb percei ebben a szezonban, szóval nagyon elégedett voltam a teljesítménnyel. Két nagyszerű gólt szereztünk. De aztán a piros lap mindent megváltoztatott."

 

"Emellett az is nagy csalódással tölti el az embert a félidőben, ha két ilyen gólt kap előtte, mert szerintem még így is irányításunk alatt tartottuk az eseményeket. De egyik bekapott gólunknak se szabadott volna érvényesnek lennie: az első les volt, a másodiknál pedig egy könnyű síppal befújt, kínos döntés született a büntetőről."

 

 

Ten Hag úgy érzi, egy FC Copenhagen játékos pont Andre Onana előtt, leshelyzetben tartózkodott, amikor Mohamed Elyounoussi megszerezte a dánok első találatát, azt illetően pedig egyértelműen nincs meggyőződve, hogy Diogo Goncalves értékesített büntetőjét megelőzően valóban kezezés történt volna.

 

A holland szakember frusztrációja ellenére úgy érzi, tudnak pozitívumokat meríteni ebből a mérkőzésből, még ha az eredménnyel az A csoport utolsó helyére is csúsztak.

 

"Egyértelműen [vannak pozitívumok]. Irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést" - folytatta Erik.

 

"Még 10 emberrel is mi diktáltunk labdatartásban. Ez pozitív; ebből építkezhetünk. Különösen a kiállításig, az addig eltelt percekben, mi szabtuk meg a mérkőzés képét, járattuk a labdát, ütemeket váltottunk és két nagyszerű gólt szereztünk."

 

"Ez az, amit magunkkal viszünk erről a meccsről, de természetesen mi és a szurkolóink is nagyon csalódottak vagyunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!