Beharangozó: Manchester United - Luton Town

Újabb két hetes nemzetközi szünet előtt áll a klubfutball, azonban mielőtt a játékosok távoznának a válogatottakhoz a Vörös Ördögök még hazai pályán fogadják a Luton csapatát.


Egy olyan csapat látogat ma délután az Old Traffordra, amellyel a Vörös Ördögök még soha nem találkoztak Premier League mérkőzésen, azonban ennek ellenére is közös történetük igencsak régen kezdődött.

 

Első hivatalos tétmérkőzésüket 1897 szeptember 18-án játszották a League Two sorozatban, ezt a találkozót pedig a vendégségbe érkező Luton nyerte 2-1-re az akkor még Newton Heat FC névre hallgató United ellen. Legutóbbi összecsapásukra pedig 2020 szeptemberében került sor a Ligakupa jóvoltából, ezt a csörtét viszont a rekordbajnok nyerte a Kalaposok otthonában 3-0-ra.

 

A Luton  szerencsére még jelenlegi formánkban sem tűnik verhetetlen csapatnak. Az eddig lejátszott 11 bajnokijukból mindössze 1-et tudtak megnyerni, 7-et elbuktak és 3 alkalommal tudták adott ellenfelüket pontosztozkodásra kényszeríteni, így 6 ponttal épp, hogy csak elkerülik a kiesést jelentő helyeket. Sajnos a Unitedről sem tudunk sokkal jobb helyzetjelentést mondani, pontosabban írni. Miután a múlt hétvégén nagy nehezen sikerült idegenben legyőzni a Fulham csapatát, hét közben bíztató kezdés után 4-3-as vereséggel és 0 ponttal kellett Ten Hagéknak hazarepülnie Dániából.

 

Sajnos az látszik, hogy a Vörös Ördögök háza táján nagyon nincsenek rendben a dolgok a pályán mutatott teljesítménytől kezdve egészen a legfelső, tulajdonosi szintig. A különböző hírportálok szerint már Varane és a holland kapcsolata is megromlott a Sancho ügy mellé, sok helyen azt is vizionálják, hogy Ten Hag számára egy Luton elleni vereség akár a menedzseri állásába is kerülhet, sokan pedig azt várják, hogy majd ha Sir Jim Ratcliff megszerzi a klub 25%-át, akkor sportszakmai részen rendbe teszi a dolgokat és végre elindulhat valami tényleg pozitív változáshullám.

 

Sajnos azonban ezzel kapcsolatban a legkonkrétabb hír most annyi, hogy talán a válogatott szünet alatt bejelenthetik, hogy az angol milliárdos megvásárolta a United 25%-át és, ha így is lesz még akkor is nagyon hosszú lesz az út addig, hogy a szurkolók nyugodtan ülhessenek le megnézni végre kedvenceik mérkőzéseit.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Casemiro (elülső keresztszalag-sérülés), Diallo (térdsérülés), Malacia (izomsérülés), Martinez (lábsérülés), Sancho (büntetés), Shaw (izomsérülés), Evans (sérülés)

 

Luton: Andersen (combsérülés), Berry (vádlisérülés), Burke (sérülés), Lokonga (combsérülés), Potts (bokasérülés), Bell (combsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United a legutóbbi, 1989-es manchesteri találkozójukig zsinórban 18 mérkőzésen legyőzte a Lutont. 

 

Ez lesz a két csapat első bajnoki találkozója az 1992 áprilisában a Kenilworth Roadon elért 1-1-es döntetlen óta.

 

A Vörös Ördögök az ebben a szezonban lejátszott 17 mérkőzésükből 9-et elveszítettek és 8-at megnyertek.

 

Ten Hag csapata ebben az idényben 10 hazai tétmérkőzéséből 5-öt elveszített, ami a legrosszabb rajtja a Vörös Ördögöknek az 1930/31-es idény óta, amikor szintén 10 meccsből 5 vereségük volt és akkor a szezon végén ráadásul ki is estek az élvonalból. 

 

A United 1962 októbere óta először veszíthet el egymás után 3 hazai találkozót.

 

A Vörös Ördögök a legutóbbi 5 hazai mérkőzésük mindegyikén kaptak gólt.

 

Ebben az idényben a rekordbajnok mindössze 98 percen keresztül vezetett a mérkőzésein a PL-ben, rosszabb mutatóval pedig csak a Sheffield United és a Luton rendelkezik ebben a tekintetben.

 

A Vörös Ördögök mind a 8 mérkőzésüket megnyerték feljutó csapatok ellen Erik ten Hag vezetésével.

 

Marcus Rashford 26 évesen és 11 naposan a legfiatalabb játékos lehet a klub történetében, aki elmondhatja magáról, hogy már 250 mérkőzésen pályára léphetett a Vörös Ördögök szerelésében a Premier League-ben. Ezzel Ryan Giggs klubrekordját döntené meg mintegy 156 nappal. 

 

A Luton eddigi legrosszabb bajnoki rajtját produkálja. 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 7 vereséggel megismételték az 1950/51-es, illetve az 1962/63-as szezonbeli kezdésüket 11 találkozót követően.

 

Eddigi egyetlen Premier League győzelmüket az Everton otthonában aratták a Kalaposok, ahol 2-1-re nyerni tudtak nagy meglepetésre.

 

A Luton az eddigi 11 Premier League találkozójának mindegyikén kapott gólt, szám szerint nézve pedig összesen 21 alkalommal kapituláltak. Azonban ezeken a találkozókon 7 góljuk is az utolsó 15 percben született, ennél jobb mutatóval ebben pedig csupán az Arsenal és a Liverpool rendelkezik 8-8 találattal a hajrában.

 

 

Egymás elleni örökmérleg:

 

Lejátszott mérkőzések: 40 (29 United győzelem, 7 döntetlen, 4 Luton siker)

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: V, GY, GY, V, GY

 

Luton: V, V, D, V, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni találkozójának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Luton 5-0 (1991.09.21. - League One)

United - Luton 4-1 (1991.03.23. - League One)

United - Luton 4-1 (1990.03.03. - League One)

United - Luton 2-0 (1989.03.25. - League One)

United - Luton 3-0 (1988.04.12. - League One)

 

 

A két csapat legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 3 gól, McTominay 3 gól

 

Luton: Morris 3 gól, Adebayo 2 gól

 

 

Premier League, 12. forduló

Manchester United - Luton Town

Old Trafford, 2023.11.11. 16:00

 

 

A találkozó játékvezetője: Graham Scott

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Wan-Bissaka - Varane - Maguire - Dalot - McTominay - Amrabat - Rashford - Fernandes - Garnacho - Hojlund

 

Luton: Kaminski - Mengi - Lockyer - Osho - Kaboré - Barkley - Nakamba - Doughty - Townsend - Ogbene - Morris

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!