Friss hírek Eriksen és Hojlund állapotáról

A Manchester United közleményt adott ki Christian Eriksen és Rasmus Hojlund sérüléséről, akik kihagyják a dán válogatott közelgő Európa-bajnoki selejtezőit.


Erik ten Hag jelezte a lehetséges kihagyást már a Luton Town elleni szombati 1-0-s győzelmünket követően, amikor a menedzser azt remélte, hogy nem esnek ki túl sok időre.

 

Eriksen helyét az első félidőben az Old Traffordon Mason Mount vette át, míg Hojlund ápolása után egy ideig tovább játszott. A csatárt aztán Anthony Martial váltotta az utolsó pillanatokban egy olyan győzelem alkalmával, amely a Vörös Ördögöket a hatodik helyen tartotta a Premier League tabelláján a válogatott szünetre.

 

Christian térdsérülést szenvedett, amely miatt körülbelül egy hónapig nem léphet pályára, míg a csatár Rasmus izomhúzódással bajlódik. Reményeink szerint még november vége előtt visszatérhet.

 

 

A United következő feladata november 26-án, vasárnap az Everton elleni bajnoki lesz, mielőtt a Bajnokok Ligájában a Galatasarayhoz utazik.

 

Ten Hag csapatából az utóbbi időben több sérült játékos is hiányzik, köztük Lisandro Martinez, Luke Shaw, Tyrell Malacia, Jonny Evans, Casemiro és Amad, míg Aaron Wan-Bissaka betegség miatt nem volt ott a Luton ellen.

 

Dánia természetesen sokkal szívesebben látta volna Eriksent és Hojlundot a pályán, hiszen a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra szeretne kijutni. Kasper Hjulmand csapata jelenleg a H csoportot vezető Szlovénia mögött áll, mindkettőjüknek 19 pontja van.

 

A fontos ütközetre a koppenhágai Parken Stadionban kerül sor, ahol a United a múlt héten a Bajnokok Ligájában szerepelt, és ahol november 17-én, pénteken Szlovénia lesz az ellenfél.

 

A következő hétfőn a dánok Belfastban játszanak Észak-Írország ellen, akik Evans nélkül lépnek pályára, miután megerősítést nyert, hogy a Vörös Ördögök középhátvédje combsérülést szenvedett.

 

Hjulmand a Napoli középpályását, Jesper Lindströmöt és a Trabzonspor játékosát, Jens Stryger Larsent hívta be a csapatba.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!