Arnold távozásával ideiglenes ügyvezető kerül a klub élére

Patrick Stewart lesz a Manchester United ideiglenes ügyvezető igazgatója, miután Richard Arnold távozik a klubtól.


A The Athletic a múlt hónapban számolt be róla, hogy Arnold, aki 2022 februárjában váltotta Ed Woodwardot, várhatóan távozni fog a klub éléről, amennyiben Sir Jim Ratcliffe sikerrel jár azt illetően, hogy 25 százalékos tulajdonrészt szerezzen a Vörös Ördögöknél.

 

A Unitednél egyelőre még nem erősítették meg Ratcliffe 1.3 milliárd fontos tulajdonszerzését - amellyel a brit millárdos a sportszakmai döntések felett is irányítási jogot szerezne - de Arnold várhatóan távozni fog a pályán kívüli struktúra vélhetően jelentős átalakítása miatt.

 

Ideiglenesen a klubnál jogi tanácsadóként dolgozó és a vezetőség tagjaként is tevékenykedő Stewart fogja elfoglalni a pozícióját.

 

Stewart a United rangidős jogásza, aki a klub jogi és szabályozási ügyeiért is felel, emellett pedig a Nemzetközi Sportbíróságnál (CAS) döntőbírói szerepet is betölt.

 

 

Úgy tudni, hogy Arnold végleges utódja Jean-Claude Blanc lehet, aki amellett, hogy korábban a Juventusnál már töltött be hasonló magas tisztséget, decemberben a Paris Saint-Germaint hagyta ott azért, hogy a teljes INEOS sport portfolió vezetője lehessen.

 

Arnold 2007 óta tartozott a manchesteriek kötelékébe, ahol azt követően ült Woodward ügyvezetői székébe, hogy előtte ügyvezető-alelnöki posztot töltött be.

 

Arnold volt a nyilvános arca annak a döntésnek, amely során végül Mason Greenwood nem térhetett vissza a csapatba, de csak azt követően, hogy a The Athletic megszellőztette, hogy már augusztus elején közölte a vezetőséggel a játékos visszahozataláról szóló döntés megszületését.

 

Politikusok, jótékonysági szervezetek és szurkolók ellenállása miatt a klub megváltoztatta korábbi döntését és Greenwood végül a spanyol Getafe csapatához került kölcsönben az átigazolási időszak utolsó napján.

 

Arnold, aki A-kategóriás részvényekkel rendelkezik a klubnál, hatalmas szerepet játszott a klub kereskedelmi növekedésében és a szurkolókkal való kommunikáció erősítésében.

 

De az 52 éves szakember is azok között volt, akik visszautasították Ratcliffe korábbi ajánlatát, amely csak a B-kategóriás részvényekkel rendelkezőket jutalmazta volna - amelyekkel csak a Glazer család rendelkezik - ez a vezetőségben lévő véleménykülönbség pedig a felek szakadásához vezetett.

 

Amint kisebbségi részesedés szerzése hivatalossá válik, Ratcliffe további változtatásokat is eszközölhet várhatóan.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!