Ten Hag a növekvő önbizalomról beszélt

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere szerint csapatunk "jó irányba halad" és az "önbizalmát építi" a mindent eldöntő ünnepi időszak előtt.


A 2023-as év utolsó válogatott szünetét követően a hétvégén visszatér a Premier League, a Vörös Ördögök vasárnap az Evertonhoz utaznak.

 

A United legutóbbi öt mérkőzésén aratott négy győzelmével vezeti azt a tebellát, ami a csapatok legutóbbi formáját mutatja, és az együttesben nagy az elszántság, hogy erre a sorozatra építsen.

 

A csapatot eddig sérülések sújtották ebben a szezonban, de a hiányzók hosszú listája remélhetőleg kezd enyhülni, és a szurkolók örömmel látták, hogy Luke Shaw a napokban újra edzésbe állt Carringtonban.

 

Lisandro Martinez szerdán szintén Carringtonban nézte végig a csapattársai edzését, miközben továbbra is rehabilitációját végzi lábsérülése után.

 

A beIN SPORTS-nak szerda délután adott interjú elején Ten Hag őszintén és optimistán értékelte az eddigi szezont.

 

 

"Mondjuk, hogy a szezon egyharmadánál tartunk" - mondta. "Nehéz volt a kezdés, ahogy láthattuk, de úgy gondolom, hogy felzárkózunk. És az utolsó öt meccsből négyet megnyertünk. Szóval jó hangulatban vagyunk, és úgy gondolom, hogy jó irányba haladunk."

 

"Szóval, mielőtt decemberben az intenzív időszakba lépünk, úgy gondolom, hogy építkezünk, és építjük az önbizalmunkat. Erős hitet és rutint is építünk."

 

"És most reméljük, hogy nagyjából ugyanazzal a felállással vagy 12-14 játékossal tudunk építkezni, mert azt hiszem, eddig ez volt a nehézségünk. Minden alkalommal változtatnunk kellett, és így nem tudott kialakulni a rutin. Minden alkalommal változtatnunk kellett."

 

Ami jelenlegi formánkat mutató tabellát illeti, Ten Hag nem ragadtatja el magát, de elismeri, hogy ez pozitív jele annak, hogy a csapat fejlődik és jó irányba halad.

 

"Nos, biztos vagyok benne, hogy lesz még jobb is, de ettől függetlenül ez egy jó jel" - mondta a beIN-nek. "Ez egy jó jele annak, hogy fejlődünk."

 

"De azt is látjuk, hogy a vetélytársaink is pontokat veszítenek, és a Premier League-ben nincsenek könnyű meccsek, egy bizonyos ponton mindenki fog pontokat veszíteni. Szóval mi a következetességre törekszünk, és nem figyeljünk túlságosan a körülöttünk lévő zajokra, de ők is pontokat fognak hullajtani."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!