Miért engedte át a büntetőt Bruno Rashfordnak?

Bruno Fernandes, a Manchester United csapatkapitánya elmagyarázta, miért engedte át a büntető elvégzését Marcus Rashfordnak az Everton ellen 3-0-ra megnyert Premier League-meccsen.


Miután Anthony Martial ellen a büntetőterületen belül a Vörös Ördögök korábbi csapatkapitánya, Ashley Young szabálytalankodott, a legtöbben azt gondolták, hogy az ítéletvégrehajtó a szokott módon Bruno lesz. A portugál válogatott játékos azonban úgy döntött, hogy Marcusnak adja át a labdát, aki nem hibázott.

 

Bruno a mérkőzés után elmagyarázta döntését.

 

"Azért tettem, mert úgy éreztem, Marcusnak [Rashfordnak] szüksége van egy kis önbizalomra, szüksége van a gólra" - mondta Bruno a Sky Sportsnak.
"Marcus kiváló büntetőrúgó is, 100%-ig biztos voltam benne, hogy be tudja lőni."

 

"Nem az a lényeg, hogy ki lövi, hanem az, hogy gólt lőjünk, és Marcus tökéletesen csinálta."

 


A szezonban második gólját szerezve ezzel, sok szurkoló most abban reménykedik, hogy találata hatalmas lökést adhat a folytatásra.

 

Mivel a következő hét napban a Galatasaray és a Newcastle is következik, Fernandes úgy véli, hogy az angol válogatott játékos most továbbléphet, és megismételheti a tavalyi szezonban látott formáját, amikor 30-szor volt eredményes minden sorozatban.

 

"Azt hiszem, mindannyian tudjuk, hogy a csatárok és a szélsők gólt akarnak lőni, gólt kell szerezniük, ez a játékuk része" - tette hozzá Fernandes. 

 

"Ez egy nagyobb lökést adhat, és ahogy a gól után láthattátok, Marcus megállíthatatlan volt. Mindenkivel képes volt felvenni a versenyt."

 

"Néha szükséged van az ilyen lehetőségre, hogy visszanyerd az önbizalmad, és Marcus nagyszerű volt. Tavaly elképesztő volt, ezért mindenki elvárása sokkal magasabb volt az idei szezonra."

 

"Az kell, hogy újra jöjjenek a gólok, és újra mindenki azt mondja, hogy világklasszis."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!