Ten Hag reakciója az Everton legyőzésére

Erik ten Hag dicsérte csapata második félidei teljesítményét - és Alejandro Garnacho elképesztő első félidei gólját -, miközben kiélvezte a Manchester United szezonbeli eddigi legnagyobb arányú győzelmét.


A United-főnök a Goodison Parkban a technikai zónán kívülre kényszerült, miután az előző találkozónk, a két héttel ezelőtti, Luton Town elleni hazai győzelem utolsó szakaszában megkapta szezonbeli harmadik sárga lapját.

 

A technikai igazgató, Darren Fletcher mellett helyet foglaló Ten Hag a lelátóról nézte végig a 3-0-s győzelmünket, és többnyire nagyon elégedett volt azzal, amit a számára ismeretlen nézőpontból láthatott.

 

GARNACHO GÓLJA

"A szezon még hosszú, de valószínűleg ez a szezon gólja. Nem csak a befejezés, hanem a támadás felépítése is nagyon jó volt, a váltással. Beszéltünk arról, hogy bátrak, dinamikusak és kezdeményezőek legyünk. De a befejezés fantasztikus volt."

 

A HAZAI SZURKOLÓK ELCSENDESÍTÉSE

"Már korábban is mondtam, hogyan akarunk játszani, és Koppenhágában volt rá példa. Ott volt egy másik példa arra, hogyan tud ez a csapat játszani, hogyan lehet lecsendesíteni a közönséget, de ugyanakkor hatást gyakorolni az ellenfélre. Szóval legyetek bátrak, legyetek kezdeményezők, legyetek dinamikusak. És ezt mutattuk meg az első pár percben a mérkőzésen."

 

ELSŐ FÉLIDEI ÖNELÉGÜLTSÉG

"A meccs kezdete után túlságosan lazák voltunk, túl kényelmesek, és a félidőben kritizáltam a csapatot, mert azt gondolták, hogy már megvagyunk. Ezt nem lehet megtenni. A mérkőzés 95 percig tart, sőt, még tovább is. Azt hiszem, kétszer volt hatperces hosszabbítás. Szóval 100 percig kell ott lenni a pályán, kezdeményezőkészséget kell mutatni a labdabirtoklásban és a labdabirtokláson kívül is, mindenkinek. És a második félidőben nagyon jól csinálták, és így a szezonban a legtöbb gólt szereztük."

 

 

A CSATÁROK TALÁLTAK A HÁLÓBA

"Három támadónk szerzett gólt, és ez nagyon jó. Erre van szükségünk, hogy menjenek és gólt szerezzenek, mert ez segít nekünk, mint csapatnak. És mondtam, hogy erre szükségünk van ahhoz, hogy belevágjunk a szezonba, hogy sikeresek legyünk. Ez önbizalmat ad nekik, és ezt kell átvinnünk a következő meccsünkre."

 

ÖNZETLEN FERNANDES

"Láthattátok, milyen nagyszerű kapitány Bruno. Látta, érezte, felmérte, hogy a csapattársának szüksége van arra a gólra. Emellett bízott Rashyban, hogy bevállalja a büntetőt, mert tudja, hogy nagyon jól lövi a büntetőket. 'Fogd meg a labdát, és szerezz önbizalmat.' Csapatként szükség van erre. Szükségük van ilyen vezetőre, és támogatni kell egymást, és bizalmat kell adni egymásnak, mert ez kell a sikeres szezonhoz."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!