Ten Hag nem aggódik Mainoo miatt

Erik ten Hag nem aggódik amiatt, hogy Kobbie Mainoo-t beledobja a mélyvízbe szerdán Törökországban, amikor a Galatasaray ellen lépünk pályára egy kötelezően megnyerendő Bajnokok Ligája-mérkőzésen.


A tinédzser középpályás a United egyik legimpozánsabb teljesítményét nyújtotta a hétvégén, a Goodison Parkban az Everton ellen 3-0-ra megnyert találkozón, első Premier League-mérkőzésén.

 

Az a Mersey-parti utazás önmagában is ijesztőnek ígérkezett, tekintve az Everton csalódottságát a Premier League által rájuk kiszabott 10 pontos büntetés miatt. Az isztambuli mérkőzés hőfoka azonban várhatóan még ennél is perzselőbb lesz.

 

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Ten Hag azonban dicsérte Mainoo érettségét, és jelezte, reméli, hogy a fiatal játékos koncentrált és fegyelmezett marad, miután fényesen indult felnőtt karrierje.

 

"Ha elég jók, akkor elég idősek" - mondta Erik, amikor arról kérdezték, hogy Kobbie újra kezdhet-e a Rams Parkban.

 

"Nagyon elégedettek vagyunk az Everton elleni teljesítményével, de ez csak egy mérkőzés, ezt következetesen kell hozni. Kobbie nagyon érett, de csak annyira vagy jó, mint amit az utolsó meccsed mutat."

 

"Fókuszálni kell a játékra. A saját játékodra, a teljesítményedre kell koncentrálnod, és a megfelelő szinteket kell elérned. Amikor látjuk, hogy egy játékos eltávolodik a futballtól és lankad a figyelme, szólunk neki."

 

 

Mainoo mindössze négy mérkőzésen lépett pályára eddig az első csapatban, az Everton-meccs volt mindössze a második kezdőként az összes sorozatban.

 

A stockporti születésű, saját akadémiánkon végzett játékos áprilisban töltötte be 18. életévét, és még nem töltött teljes 90 percet a pályán tétmérkőzésen, de a vasárnapi győzelemben nyújtott összeszedett játéka után a mérkőzés emberének választották. Tekintettel idősebb középpályás csapattársai - Casemiro és Christian Eriksen – sérülésére, Mainoo megtarthatja a helyét a csapatban, és debütálhat az európai porondon.

 

A United a Bajnokok Ligája A csoportjának utolsó helyén áll a Galatasaray elleni találkozó előtt, de egy győzelemmel a Vörös Ördögök feljöhetnének a második helyre, ha az FC Copenhagen nem tudná legyőzni a Bayern Münchent Németországban.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!