Ten Hag: Mainoo szerepe a középpályán

Erik ten Hag a pénteki sajtótájékoztatón részletesen kifejtette, hogyan járul hozzá Kobbie Mainoo a Manchester United középpályás játékához.


A menedzser a szombati, Newcastle United elleni kirándulás előtt adott tájékoztatást, és válaszolt a Szarkákról, Andre Onanáról és egyéb témákról kapott kérdésekre.

 

De az egyik kiemelt téma Mainoo volt, aki a múlt hétvégi, Everton elleni 3-0-s diadal alkalmával debütált a Premier League-ben a Vörös Örsögöknél, és szerdán a Galatasaray ellen a Bajnokok Ligájában is pályára lépett.

 

Erik elmondta, miért kezdett Kobbie a Goodison Parkban, és indokolta a középpályás isztambuli csereként való szerepeltetését is.

 

 

"Az volt a kérdés, hogy készen áll-e vagy sem, és vasárnap megmutatta, hogy készen áll" - kezdte a holland.

 

"Hat nap alatt három meccset kell menedzselnünk, hogy a legjobb eredményt érjük el mindegyiken. Több mint 11 játékosunk van ott, jó lehetőségeink vannak, mint például Sofyan [Amrabat], aki szintén megmutatta képességeit, mivel nagyon jó meccset játszott."

 

"Sok lehetőségünk van, de figyelnünk kell a játékosok terhelését. A frissesség is fontos, ezért Mainoo a hét közepén a kispadon ült."

 

Amikor arról kérdeztük, hogy pontosan mit ad az akadémián végzett játékos a középpályának, Erik azt mondta: "Hogy lát a pályán. Mindig úgy néz ki, hogy van ideje. Sokat mozog szabadon, majd észre veszi, meglátja a lehetőségeket, és aztán meghozza a megfelelő döntéseket."

 

"Tudja lassítani, gyorsítani a játékot, és meghozni a megfelelő döntéseket."

 

Kobbie szombaton, a St. James' Parkban ismét a Vörös Ördögök kezdő tizenegyében lehet.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!