Evans a United kihívásáról

Jonny Evans elárulta, a Manchester United célja, hogy a Barcelona és a köztük lévõ különbséget eltüntessék, mindeközben a hazai porondon is fenntartsák dominanciájukat.


A United a Barcelona együttesével is meg fog vívni a felkészülési szezon alatt az Egyesült Államokban - mindössze két hónappal azt követõen, hogy a United elvérzett a spanyol óriással szemben a Bajnokok Ligája fináléjában.

 

Azt követõen, hogy az angol csapatokat ismét engedték az európai porondra lépni, a kontinens legrangosabb kupáját a Vörös Ördögök két ízben is, 1999-ben és 2008-ban is elhódították, mindkétszer emlékezetes döntõn, azonban az azóta lejátszott két Barcelona elleni fináléból egyet sem sikerült Sir Alex gárdájának megnyerni.

 

Különösen idén májusban a Wembleyben elszenvedett vereség fájó volt, mivel a United nem tudta lekövetni a Barcelona passzjátékát, Pep Guardiola játékosai az egyik legjobb formát mutatták, amit valaha Bajnokok Ligája fináléban lehetett látni.

 

Evans a pálya szélérõl nézte végig a mérkõzést, miután nem került be a csapatba és bár elfogadja, hogy a Barcelona játéka lett a mérce, azonban a védõ arra sürgette a Manchester Unitedet, szervezõdjenek újra és üljenek fel ismét Európa trónjára.

 

 

"A Barcelona egy új mércét állított be" - mondta.

 

"Õk egy másik szintre léptek. Ez az a szint, ahova nekünk is el kell jutnunk."

 

"Talán 10 évvel ezelõtt, amikor a Manchester United nekivágott, hogy meghódítsa Európát, volt egy kis szakadék a siker útján, de sikerült megcsinálni."

 

"A kihívás most újra ugyan ez."

 

Bár a szezon végi Bajnokok Ligája kudarc kiábrándító befejezése volt a szezonnak, Evans arra biztatta csapattársait, fókuszáljanak az elmúlt bajnokság pozitívumaira, melyben begyûjtötték a rekord 19. bajnoki címüket - az elmúlt öt évben a negyediket.

 

A Chelsea és a hangos szomszéd City a következõ szezonban komoly kihívás elé állítják a Unitedet, azonban Evans úgy véli, fenn kell tartani hazai dominanciájukat, ami biztosítani fogja számukra a megfelelõ helyezést, hogy törekedhessenek az európai fronton is.

 

"Ez egy sikeres korszak" - mondta.

 

"A Barcelonától elszenvedett vereség fájó és valószínûleg még egy darabig az is lesz."

 

"De tagadhatatlan tény, hogy nagyon dominánsak vagyunk a hazai porondon."

 

"Ez kell minden évben. Meg kell nyernünk a bajnokságot és minél jobban kell teljesítenünk a többi kiírásban is."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!