Manchester United 0-1 Bayern München

A legrosszabb forgatókönyv született a mai találkozón, kikapott hazai pályán a United, a másik mérkőzésen pedig nyertek a dánok, így a United nem folytatja nemzetközi szereplését.


Nem volt könnyű helyzetben a manchesteri alakulat. Győznie kellett, de még az sem jelentett továbbjutást, hiszen a csoport másik mérkőzésén döntetlennel kellett zárniuk a csapatoknak.

 

Jó iramban indult a mérkőzés, de rengeteg rossz átadást is láthattunk, melyek révén a kapuk nem voltak veszélyben az első 10 perc során. 

 

Kane és Kimmich átlövései bár kaput találtak, mindkét esetben könnyedén hárított Onana.

 

A 23. perc hozta meg az első manchesteri lövést, Shaw kísérletét csak öklözni tudta Neuer, ami után szöglettel jöhetett a United, ám a sarokrúgás nem hozott esélyt.

 

Sane iramodott kapu felé, már a tizenegyes pontnál járt, de lövés helyett inkább passzolni próbált, Dalot tisztázott. Nagyon könnyedén ment be a müncheni támadó a hazai játékosok között.

 

Jobbról érkező beadás Sane elé került, aki azonban nem kapura passzolt, hanem társat akart megjátszani, de nem sikerült neki.

 

Sajnos a 40. percben Maguire lesántikált a pályán, nem tudta folytatni a mérkőzést, pedig nagyszerűen teljesített a védő. Reméljük, nem komoly a sérülése.

 

Egyelőre édes kevés, amit támadásban mutatott a csapat. Győzni kell, de így esélye sincs erre a Unitednek. Pedig a másik mérkőzés állása kedvező volt a szünetben.

 

A csereként beállt Wan-Bissaka kapott labdát Antony-tól, az angol bekk okosan visszagurított a tizenhatos vonalára, ahol Fernandes érkezett, ám csúnyán kapu fölé bombázott. Ebben sokkal több volt!

 

Az 52. percben remek támadás végén Garnacho tette a labdát a kapu elé, Hojlund és Antony elől mentett hatalmasat Kim.

 

Időközben a dánok megszerezték a vezetést a másik mérkőzésen, így maximum az EL-ért mehetett a United. 

 

Sőt, a 70. percben Kane átadása után Coman talált a kapuba, így a Vörös Ördögök nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

 

A hazaiaknak nagyon fel kellett volna pörögni, de sajnos nem történt meg, cserék sem emeltek a manchesteri gárda játékán. 

 

Sőt, még inkább a vendégek kerültek közela gólhoz, de szerencsére Kane próbálkozása centikkel elsuhant a kapu mellett.

 

Nagyon gyenge támadójáték jellemezte a Unitedet, Neuernek komoly dolga nem akadt, így nem volt meglepő, hogy elmaradt az egyenlítés.

 

Ezzel biztossá vált, hogy a manchesteri gárda kiesett a BL-ből és az EL-ben sem folytathaja.

 

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Manchester United 0-1 Bayern München
Old Trafford, 73073 néző

 

Vezette: Espen Eskas

 

United: Onana - Dalot, Varane(Mainoo 80.), Maguire(Evans 40.), Shaw(Wan-Bissaka 46.) - McTominay, Amrabat - Antony(Pellistri 75.), Fernandes, Garnacho(Hannibal 75.) - Hojlund
Nem használt cserék: Heaton, Bayindir, Gore, Hugill, Reguilon

 

Bayern: Neuer - Mazraoui(Laimer 46.), Upamecano, Kim, Davies - Kimmich, Goretzka - Coman(Tel 77.), Musiala(Müller 67.), Sane(Guerreiro 90.) - Kane
Nem használt cserék: Peretz, Kratzig, Pavlovic, Choupo-Moting

 

Gólszerző: Coman 70'

 

Sárga lap: Antony, Amrabat illetve Goretzka

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!