Beharangozó: Liverpool - Manchester United

Rangadóval folytatják a Vörös Ördögök a bajnokságot vasárnap délután.


Hol máshol lehetne a legjobban feledtetni a csúfos Bajnokok Ligája kiesést, mint az Anfielden. Bár sajnos a jelen formát figyelembe véve nem sok esély mutatkozik, hogy Erik ten Hag csapata kivágja a rezet az ősi rivális otthonában és egy mutatós idegenbeli győzelemmel érnek haza Manchesterbe vasárnap este.

 

A rekordbajnok soraiban továbbra is sok a sérült játékos, akik mellé sárga lapjainak köszönhetően még Bruno Fernandes is csatlakozik, hogy letöltse 1 meccses eltiltását, ráadásul a United legutóbbi 2 idegenbeli bajnokiját elbukta, a felsőházi csapatok ellen pedig igen szerény teljesítményre voltak képesek az idény során.

 

Klopp csapatából is hiányozni fognak alapemberek, ugyanakkor sajnos a német menedzsernek jóval nagyobb a merítési lehetősége csapata összeállításakor és sajnos még talán most a minőség is az ő oldalán áll. Ettől függetlenül bízunk a legjobbakban és hátha sikerül összehozni egy győzelmet a srácoknak, mert a becsület igancsak megkívánná ezt tőlük emiatt a satnya idény miatt.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Liverpool: Bajcetic (vádlisérülés), Diogo Jota (izomsérülés), Mac Allister (térdsérülés), Matip (térdsérülés), Robertson (vállsérülés), Thiago (csípősérülés)

 

United: Casemiro (elülső keresztszalag-sérülés), Diallo (térdsérülés), Eriksen (térdsérülés), Fernandes (eltiltás), Malacia (izomsérülés), Martinez (lábsérülés), Mount (sérülés), Sancho (büntetés)

 

 

Érdekességek:

 

A Liverpool a legutóbbi 7 hazai Premier League találkozóján veretlen a Manchester United ellen (4 győzelem, 3 döntetlen), ráadásul a legutóbbi kettőt 11-0-s összesítéssel nyerték meg. legutóbb 1970 és 1979 között volt hosszabb bajnoki veretlenségi sorozatuk a Vörös Ördögök ellen, szám szerint 9.

 

A Manchester United eltiltása miatt kénytelen lesz nélkülözni Bruno Fernandest, aki a csapat bajnoki góljainak 33%-ban (18-ból 6-ban) közreműködött. Ez a mutató pedig több, mint amennyiben bármelyik másik csapattársa közreműködött.

 

A Pool támadója, Mohamed Salah 12 találkozó alatt 12 gólt szerzett a Manchester United ellen, ez pedig a legtöbb, amit egy ellenfél ellen elért klubja színeiben és egyben a legtöbb gól is, amit valaha egy Liverpool játékos a United ellen szerzett.

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnoki találkozójából a Pool 4-et megnyert és ezek mindegyikén legalább 4 gólt lőttek.

 

A Vörös Ördögök minden sorozatot figyelembe véve a 8 legutóbbi 8 Liverpool elleni találkozójukból egyet sem tudtak megnyerni az Anfield Roadon és gólt szerezni is csak 1-et tudtak ezeken az összecsapásokon. (3 döntetlen és 4 vereség a mérlegük)

 

A United összesen 18 alkalommal mérkőzött már meg az ősi riválissal azóta, hogy Jürgen Klopp átvette a Vörösök irányítását, ezek közül pedig mindössze 4-szer tudták legyőzni Anglia 2. legeredményesebb csapatát, ami mellett 7 döntetlen és 7 vereség szerepel.

 

Ez a párosítás eddig összesen 17 piros lapot hozott a Premier League-ben, aminél többször csak a Liverpool - Everton bajnokikon villant a piros.

 

A Manchester United a legutóbbi 13 idegenbeli bajnokija közül egyet sem tudott megnyerni olyan csapat ellen, amely a tabellán a mérkőzést megelőzően a legjobb 8 között szerepelt. Összesen 10-et veszítettek el ezek közül a mérkőzések közül.

 

A United a legutóbbi 23 bajnokijának egyikén sem játszott döntetlent.

 

Minden sorozatot figyelembe véve Ten Hag csapata ebben az idényben 24 meccséből 12-őt elveszített, ami ugyan annyi, mint amennyit a 2022/23-as idény során veszítettek el 62 mérkőzés alatt.

 

A 2023-as év során a United a bajnokságban és a kupákban összesen 19 vereséget szenvedett el, ami a legtöbb az 1989-es 20 vereségük óta.

 

A Liverpool ebben a szezonban mind a 11 hazai mérkőzését megnyerte (minden sorozatot figyelembe véve) és ezeken 35 gólt szereztek.

 

A Vörösök a legutóbbi 49 hazai bajnokijuk közül csak 1 esetben szenvedtek vereséget, 2022 októberében a Leeds-től kikaptak 2-1-re az Anfielden.

 

A Liverpool ebben az idényben 18 pontot tudott szerezni vesztes pozícióból a bajnokságban.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 62 mérkőzés (19 Pool siker, 14 döntetlen, 29 United siker)

Gólok: Pool 84, United 81

Kapott gól nélküli találkozók: Pool 18, United18

Megítélt büntetők: Pool 7, United 5

Értékesített büntetők: Pool 5, United 3

Sárga lapok: Pool 94, United 121

Piros lapok: Pool 7, United 10

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Liverpool: GY, D, GY, GY, GY

 

United: GY, GY, V, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5, egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Pool - United 7-0 (2023.03.05.)

Pool - United 4-0 (2022.04.19.)

Pool - United 0-0 (2021.01.17.)

Pool - United 2-0 (2020.01.19.)

Pool - United 3-1 (2018.12.16.)

 

 

A két csapat legeredményesebb gólszerzői a bajnokságban:

 

Liverpool: Salah 11 gól, Nunez 4 gól, Jota 4 gól, Diaz 3 gól

 

United: McTominay 5 gól, Fernandes 3 gól, Rashford 2 gól

 

 

Premier League, 17. forduló

Liverpool - Manchester United

Anfield Road, 2023.12.17. 17.30

 

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliver

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold - Konaté - Van Dijk - Tsimikas - Szoboszlai - Endo - Gravenberch - Salah - Nunez - Dias

 

United: Onana - WanBissaka - Varane - Shaw - Dalot - Amrabat - Mainoo - Rashford - McTominay - Garnacho - Hojlund 

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United

Premier League, 17. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!