McTominay megtisztelve érzi magát

Scott McTominay pályafutása legnagyobb megtiszteltetésének nevezte, hogy a Manchester United csapatkapitánya lehetett az Anfielden.


A középpályás a Liverpool elleni vasárnapi, gól nélküli döntetlen alkalmával a karszalag viselését kapta feladatul, mivel a csapat kapitánya, Bruno Fernandes eltiltás miatt hiányzott. McTominay pályafutása során mindössze másodszor volt kezdőként csapatkapitány, az első alkalom 2021 januárjában, a Watford elleni FA-kupa harmadik fordulójában adódott - amit az 1-0-s győzelem alkalmával szerzett góljával fémjelzett.

 

"Ez pályafutásom legnagyobb megtiszteltetése, hogy először, majd másodszor is lehetek ennek a csapatnak a kapitánya" - mondta Scott a Sky Sportsnak a mérkőzés után.

 

"Itt nőttem fel, ismerem a rendszert és a folyamatot, amin keresztül kell menni. Ez pályafutásom egyik legnagyobb megtiszteltetése. Hálás vagyok, hogy ebben a helyzetben lehetek, és még többre akarom vinni."

 

McTominay a Unitedet a pályán fegyelmezett csapatjátékkal vezette, miközben a Liverpoolt ebben a szezonban először tartották sakkban az Anfielden.

 

"Azt hiszem, először is, számos sérültünk van, ami nem segíti a csapatot, és nyilvánvalóan az állandó csapatjáték ritmusát és az ehhez hasonló dolgokat" - magyarázta a középpályás. "De tudtuk, hogy nehéz lesz ma idejönni, nyugodtnak kellett maradnunk és összetartanunk. Voltak olyan pillanataink a mérkőzésen, amikor voltak lehetőségeink, és gondot okozhattunk volna nekik."

 

"Nyilvánvalóan számunkra egy kicsit csalódás, hogy nem tudtunk jobb meccset játszani, hogy több lehetőségünk és több kapura lövésünk legyen. De ahogy mondtam, biztos vagyok benne, hogy a fiúk örülnek, hogy nem veszítettük el a meccset, de egészen biztosan nem örülnek annak, hogy nem nyertünk."

 

 

Az esélyek a United ellen szóltak a Mersey-parton megrendezett Premier League-összecsapás előtt, a hosszú sérültlista és a hétközi európai kiesésünk közepette, de Scott úgy érezte, hogy a játékosok csodálatosan teljesítettek, a feladatra koncentráltak.

 

"Rendkívül nehéz volt, és azt hiszem, mindenki tudja, hogy a nyomás hatalmas ennél a klubnál" - mondta McTominay. "Tökösség kell ahhoz, hogy minden egyes héten könyörtelenül kijöjjünk és játsszunk ezért a címerért, sérülésektől, és a játéktól sem riadva vissza. Ezt akarja mindenki az öltözőben, aki ma itt volt."

 

"Azok, akik sérültek, minél előbb vissza akarnak visszatérni, teljesíteni és szerepet vállalni, ami a legörömtelibb dolog. Erre építhetünk."

 

A skót válogatott játékos ten Hagnak is elismeréssel adózott, és úgy véli, az Anfielden elért eredményből pozitívumokat is ki lehet hozni az ünnepi időszak előtt.

 

"Más interjúkban is mondtam, hogy a menedzser mögött állunk, és ez az első és legfontosabb" - tette hozzá Scott. "Nem igazán lehet mást mondani. Azért vagyunk itt, hogy ezért a klubért teljesítsünk."

 

"Ő egy nagyszerű menedzser és egy nagyszerű ember, aki jó dolgokhoz vezethet minket, és úgy érzem, hogy ez is egy építőkocka lehet."

 

"[Csak] meccsről meccsre akarunk haladni, és továbbra is megpróbálunk mérkőzéseket nyerni. Ennyire egyszerű. A futballban nem szabad túlságosan elszállni semmivel, mert a valóság nagyon gyorsan beléd haraphat" - mondta.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!