Ten Hag izgatott a Ratcliffe-fel és az INEOS-szal való közös munka kapcsán

Erik ten Hag izgatottságának adott hangot annak a lehetőségétől, hogy a Manchester Unitednél együtt dolgozhat Sir Jim Ratcliffe-fel és az INEOS-szal, mert elmondása szerint "ők vele akarnak dolgozni, ő pedig velük".


A Vörös Ördögök szenteste napján jelentették be, hogy a brit milliárdos Ratcliffe kisebbségi tulajdonrészt szerzett a klubban.

 

Ratcliffe, aki a petrolkémiával foglalkozó INEOS elnöke és alapítója, 25 százaléknyi részesedést szerzett meg az eddigi egyedüli tulajdonos Glazer családtól. Így a Glazerek részesedése csökkent a klubban és ahelyett, hogy teljesen távoztak volna, a 71 éves Ratcliffe ugyanannyi A és B-típusú részvényt vásárolt tőlük 33 dolláros (26 fontos) egységáron, így összesen 1.3 milliárd dollárt költve.

 

A United szezonbeli kiegyensúlyozatlan formája miatt Ten Hag nyomás alá került és bár kijelentette, hogy jelenleg még nem ez képezi a fókuszát, már alig várja, hogy együttműködhessen Ratcliff-fel és az INEOS-szal.

 

"A menetrendünk annyira sűrű, hogy eddig még nem volt időm beszélni velük, de ez is el fog következni. Már várom. Ők velem akarnak dolgozni, én pedig velük. Meglesznek a szükséges egyeztetések, találkozók, aztán pedig meglátjuk, hogyan tovább."

 

"Eddig a [Nottingham Forest elleni] meccsre koncentráltam, szóval nemet mondtam az ilyen lehetőségekre, mert nem akartam, hogy bármi is kizökkentsen. A következő napokban, hetekben lesz elég idő számunkra ilyenekre és akkor többet fogok tudni."

 

"Szerintem ez egy jó és pozitív dolog. Már nagyon várjuk, hogy közösen dolgozhassunk. Az INEOS együtt akar velem dolgozni ebben a struktúrában, én pedig szintúgy."

 

 

A United szombaton este abban a reményben lép majd pályára a City Groundon, hogy az Aston Villa Boxing Day-en történt 3-2-es legyőzését követően a Nottingham Forest ellen is sikerül begyűjteniük a három pontot.

 

Várhatóan Andre Onana fogja majd védeni a kapujukat, de a kameruni válogatott Afrikai Nemzetek Kupájára készülő keretébe való behívása következtében olyan pletykák kezdtek el keringeni, amelyek azt boncolgatják, hogy mikor fog csatlakozni hazája nemzeti csapatához.

 

Onana az előző évben visszavonult a válogatottságtól, miután a katari világbajnokságon összetűzésbe keveredett a Kameruni Labdarúgó Szövetség (Fecafoot) elnökével, Samuel Eto'o-val.

 

Az egyelőre még nem tisztázott, hogy Onana végül részt vesz-e kameruni színekben a januárban kezdődő kontinenesbajnokságon, de Ten Hag elmondása szerint a United egyeztetést folytat velük arról, hogy mikortól állhatna rendelkezésükre.

 

"A helyzet az, hogy tárgyalásban állunk. Jó kapcsolatot ápolunk mindegyik szövetséggel" - tette hozzá.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!