Fergusonnak gondot okozhat a csatárbõség

Sir Alex Ferguson nagyon is tisztában van azzal, mekkora fejfájást fog neki okozni a jövõben, ha a Manchester United össszes jelenleg hadra fogható csatárának szeretne elegendõ játéklehetõséget biztosítani.


A tavalyi szezonban a Wayne Rooney és Javier Hernandez alkotta csatárkettõs nagy mértékben termékenynek bizonyult, amely okán a Premier Leagueben megosztott gólkirályi címet elért Dimitar Berbatov legtöbbször csak a kispadra szorult a szezon végi egyre élesebb összecsapásokon.

 

Ezt az amúgy sem egyszerûen kezelhetõ helyzetet megfejelve visszatért kölcsönbõl az Old Traffordra Federico Macheda és Danny Welbeck is, míg Michael Owen újabb egy éves szerzõdést kötött a csapattal, így Sir Alex Fergusonnak bivalyerõs támadószekcióból kell kiválasztania a maximum kétfõs csatársorát.

 

A bevethetõ támadók számát látva azonban nem lenne meglepõ, ha a skót menedzser ismételten a már jól bevált kölcsönadás sokszor áldásos intézményéhez folyamodna, vagy esetleg eladná Berbatovot - amely valószínûleg nem lepne meg senkit annak fényében, hogy a májusi Barcelona elleni BL-döntõn még a kispadra sem lett nevezbe a bolgár támadó.

 

Annyi szinte bizonyos, hogy Fergusonnak valamit lépnie kell a helyzet megoldása végett, hogy minden játékosa elégedett maradhasson.

 

 

"Minden csatárom számára az jelentette a legnagyobb problémát, hogy Javier Hernandez túlságosan is bombaformában futballozott" - kezdte.

 

"Egyszerûen nem lehetett kihagyni a csapatból, ami elég nagy fejfájást okoztt számomra."

 

"Most hat csatár közül választhatok, ami nem éppen rossz dolog, de néha igazán nehéz döntéseket kell meghoznia az embernek a csapat és a játékosok érdekében."

 

Ferguson a hatosfogatból egyelõre két játékosát még nem vetheti be az USA túrán, miután Javier Hernandez a mexikói válogatott tagjaként Arany-kupát nyert, így jól megérdemelt szabadságát tölti, míg Danny Welbeck az U-21-es Európa-bajnokságon a nagy csalódást keltõ angol válogatott tagjaként szereplt, így õ is most piheni ki fáradalmait az új szezon elõtt.

 

Ezt kihasználva jutott lehetõség tegnap a második félidõben a Federico Macheda - Michael Owen párosnak, amelyek közül az olasz támadó két gólt, míg az Aranylabdás játékos egy góllal jelezte, hogy helye van Sir Alex Ferguson terveiben.

 

"Macheda erõnléti állapota a világklasszisokéra a hajaz. Õ nagyon különleges. 19 éves korára nagyszerû jövõ elõtt állhat" - tette hozzá a nemsokára 70 éves edzõlegenda.

 

"Owen is egy kimagaslóan jó játékos. De õ is hasonló problémákkal küzdött tavaly, mint Berbatov, Chicharito-t egyszerûen nem tudták kiszorítani."
 

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!