Butt: Sneijder mentálisan elég erõs a Unitedhez

A Manchester United egykori középpályása, Nicky Butt biztos benne, hogy Wesley Sneijderben minden megvan ahhoz, hogy "hatalmas sikereket" érjen el az Old Traffordon, ha egykori klubja megegyezik az Interrel.


A Premier League bajnoki címvédõje állítólag minden erejét mozgósítja azért, hogy elcsábítsák a holland fazonszabászt Olaszországból az Internazionale együttesétõl, amelyért nem sajnálnának akár 40 millió eurót sem kifizetni, és a klub, illetve Sir Alex Ferguson ezen cselekedetében maximálisan támogatja õket Nicky Butt, aki szerint egyértelmûen kifizetõdne a klub számára a rekordigazolás véghez vitele.

 

"Arra készülnek, hogy rengeteg pénzt elköltenek Sneijder megszerzésére, de meg fog számukra térülni, ugyanis õ egy igazi klasszis, aki hatalmas hatással lehetne a Manchester United játékára, ha az üzlet létre jönne" - kezdte Butt a Goal.com-nak.

 

"Õ egyértelmûen világklasszis, és biztos vagyok benne, hogy a Real Madridnál, illetve az Internazionalenál szerzett tapasztalatait tudná kamatoztatni egy olyan új kihívásnál is, mint a Manchester United, ahol soha nem könnyû bizonyítani a képességeidet."

 

 

Butt, aki manchesteri pályafutása során hat bajnoki címet, három FA-kupa és egy Bajnokok Ligája gyõzelmet ünnepelhetett az Old Traffordon, kijelentette, szerinte Sneijdernek semmilyen problémája nem lenne azzal, hogy kezelje az azzal járó nyomást, ami azzal jár, ha valaki a Manchester Unitedben játszik.

 

"Rengeteg játékos kudarcot vall, amikor bizonyítania kell, ugyanis ez már egy más szint. Itt nem lehet elbújni, amikor az Old Trafford több, mint 75 ezer fõs közönsége elõtt játszol, és a hazai, illetve az európai porondon is minden csapat úgy játszik a United ellen, mintha egy kupadöntõ lenne, és mindenki legalább 5-10%-al magasabb teljesítményt nyújt, mert ez a klub szinonímája a sikerességnek."

 

"Azonban Sneijder már hozzá szokhatott az ilyesfajta dolgokhoz, és a hatalmas nyomáshoz, hiszen ugyanezt megtapasztalhatta már Spanyolroszágban és Olaszországban is. Mentálisan nagyon erõsnek kell lennie ahhoz, hogy ne valljon kudarcot és a tapasztalata kulcsfontosságú lehet."

 

"Amit mondok, az nem ellene szól, csak eleget láttam ahhoz, hogy tudjam, õ egy nagyon okos, támadó szellemû játékos, aki nem riad meg attól, ha robotolnia kell a csapatért, ezt pedig kimondottan nagyra értékelik a szurkolók."

 

"Számomra azonban a legfontosabb dolog mindenek elõtt az, hogy képes vállalni a felelõsséget, amikor játszok, még akkor is, amikor döntési helyzetbe kerül, ez létfontosságú, abban az esetben, ha valaki a United mezét viseli. Képes lesz kezelni a rá nehezedõ nyomást, ezt pedig csak a legnagyobb játékosok mondhatják el magukról, így pedig biztos vagyok abban, hogy sikeres lesz."

 

A 36 éves Butt 12 trófeákkal teli évet töltött a Unitednél, miután a klub saját nevelésû játékosaként lépcsõfokról-lépcsõfokra haladva olyan játékosok mellett találta magát Sir Alex Ferguson együttesében, mint Gary és Phil Neville, Ryan Giggs, David Beckham és Paul Scholes.

 

Karriere csúcspontja egyértelmûen az 1999-es Bajnokok Ligája döntõje volt a Bayern München ellen, és úgy hiszi, Sneijderrel Sir Alex Ferguson képes lehet visszavezeti egykori klubját az európai klubfutball trónjára, miután az elõzõ szezonban a Barcelona legyõzte õket a Wembleyben rendezett döntõben.

 

 

"A United csak a második legjobb csapat volt a Wembleyben a kivételes Barcelona mellett, de Sneijder képes lehet jövõre a hiányzó különbséget eltüntetni" - tette hozzá.

 

"Sneijder már járt hasonló magaslaton, sikerrel vette az akadályt és begyûjtötte a legrangosabb címet az Internazionaleval a bajnoki cím mellett. Ezért gondolom úgy, hogy õ lehet a hiányzó láncszem az Old Traffordon, annak ellenére, hogy Gary Neville és Edwin van der Sar visszavonulása se múlik el nyomtalanul."

 

"Az olyan kaliberû középpályások, mint õ, nagy hatással lehetnek a csapatukra, de nagy megfelelési kényszer alatt kellene majd játszania, hiszen a United szurkolói azt várják tõle, hogy töltse be a Scholesy visszavonulásával keletkezõ ûrt. Ez pedig nem egy egyszerû feladat. De biztos vagyok benne, hogy nem okozna csalódást, ha azt az utat folytatná, amelyen jelenleg van."

 

"Számomra Sneijder a holland válogatott és az Internazionale húzóereje már évek óta. Õ egy olyan játékos, aki boldogan feláll, és bizonyít a legmagasabb szinteken, és erre van most szükség az Old Traffordon is."

 

Emellett Butt azt is hiszi, hogy az egykori Ajax-nevelés képes lenne a lehetõ legjobbat kihozni leendõ csapattársaiból, amelyre már volt példa a Manchester United történetében.

 

"Az õ jelenléte szintén inspirálólag hathat a United többi középpályására, és mivel rengeteg fiatal kerül ki a csapat akadémiájáról, így harcolnia kellene a helyéért, de biztos vagyok benne, hogy állná a kihívást."

 

Goal.com


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!