Eriksen Mainoo-t dicsérte

Christian Eriksent lenyűgözte Kobbie Mainoo fejlődése a Manchester United első csapatánál ebben a szezonban.


Mainoo felépült a nyáron elszenvedett komoly sérüléséből, és a 2023-as év utolsó hónapjaiban Erik ten Hag kezdő tizenegyében vetette meg a lábát.

 

A 18 éves, ifjúsági FA-kupa-győztes játékos nem úgy tűnt, mint akit megzavartak a Premier League követelményei, különösen az Everton és az Aston Villa elleni győzelmek során nyújtott teljesítményével tűnt ki.

 

Eriksen - aki nemrég maga is visszatért egy kihagyásból - nem lepődött meg azon, ahogyan középpályástársa a Carringtonban töltött mindennapok után alkalmazkodott a nagy megmérettetésekhez, amik az Old Traffordon és máshol vártak rá.

 

"Nagyon le vagyok nyűgözve" - mondta Christian. "Szerencsére láttam őt edzésen, láttam őt közelről."

 

"Nagyon tetszik, amit látok. Úgy értem, ő egy kivételes játékos. Még mindig nagyon fiatal srác, de nagyon jól teljesít, és egyre inkább helyet kap a csapatban."

 

 

Eriksen mindent tud arról, mi kell ahhoz, hogy 18 évesen kiemelkedjen. Ő volt a legfiatalabb játékos a 2010-es világbajnokságon, miután az Ajaxnál töltött első fél szezonja után beválogatták a dél-afrikai tornára utazó csapatba.

 

Christian azt tanácsolja Kobbie-nak - aki csak áprilisban tölti be a 19. életévét - hogy tartsa fenn ezt a fejlődést, miközben a United a szezon második felében feljebb szeretne jutni a tabellán.

 

"Pontosan úgy cselekedjen, ahogyan azt teszi is: álljon rendelkezésre az edzéseken és mutassa meg a kvalitásait a játékban, amit meg is tett."

 

"Aztán nyilvánvalóan a menedzserre van bízva, hogy játszatja-e, hogy onnan szerezzen önbizalmat. De úgy gondolom, ahogyan az első csapatban viselkedett közöttünk, az nagyon rendben volt."

 

"Szerintem jó helyen van."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!