Macheda maradna a Unitedben

A fiatal olasz Federico Macheda ragaszkodik ahhoz, nem akarja elhagyni a Manchester Unitedet.


A 19 éves focista a tavalyi szezont a Sampdoriánál kölcsönben fejezte be, a célból, hogy elsõ csapatbéli tapasztalatokat gyûjtsön.

 

A rövid távú lépés sikertelennek bizonyult, ugyanis a bajnokságban 13 mérkõzés alatt képtelen volt az ellenfelek hálójába találni és végül a Sampdoria ki is esett a Seria A-ból.

 

Azonban Macheda úgy véli, elég tapasztalatot szerzett és a klubtól távol töltött idõ alatt rájött, sokkal jobban kell értékelnie a lehetõséget, amit az Old Traffordon kapott. A tinédzser korú futballista most minden eddiginél keményebben dolgozik, hogy betörjön az elsõ csapatba.

 

Macheda megmutatta kvalitásait az elsõ felkészülési mérkõzésen egy duplával, a Vörös Ördögök 4-1 arányban múlták felül a New England Revolution együttesét csütörtök hajnalban, a támadó pedig nagyon örül, hogy visszatérhetett.

 

 

"Nagyon boldog vagyok, mert nehéz hat hónapon vagyok túl" - mondta Macheda. "Alig vártam, hogy visszatérhessek Olaszországból, annak ellenére, hogy a saját országomban játszhattam."

 

"Más a mentalitás, mint Olaszországban. Nem úgy tekintenek egy fiatal játékosra, mint ahogy Angliában teszik. Nem õket választják elsõsorban a csapatba, különösen akkor nem, amikor a dolgok nem mennek jól."

 

"Sokat lehet tanulni a rossz tapasztalatokból. Felnõttem és már más a mentalitásom."

 

"Amikor elhagyod a Manchester Unitedet, menj akárhova is, ha visszatérsz, rájössz, mennyire más itt minden."

 

"A legjobb, amit tehetek, hogy keményen dolgozom és reménykedem, hogy itt maradhatok."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!