Bayindir: A Unitednél mindenkinek tiszta a szíve

Mivel Andre Onana az Afrikai Nemzetek Kupáján vesz részt, Altay Bayindir esélyes lehet arra, hogy még ebben a hónapban bemutatkozzon a Manchester Unitedben.


A 25 éves játékos még nem lépett pályára a Vörös Ördögök első csapatában azóta, hogy szeptember 1-jén, az átigazolási határidő napján a Fenerbahcétól aláírt, mert Onana a nyári átigazolását követően folyamatosan szerepelt.

 

A kameruni már 30 alkalommal lépett pályára minden sorozatban, míg Bayindirnek türelmesen kell várnia a nagy lehetőségre. Hogy ez eljön-e a Newport County ellen a jövő vasárnapi FA-kupa-mérkőzésen, azt még nem tudni, mivel Tom Heaton is szeretne újra játszani, és hozzátenni eddigi három United-fellépéséhez.

 

Bárki is áll majd a kapuban a Rodney Paraden, a klub kapusai továbbra is támogatni fogják egymást a pályán és azon kívül is, és Bayindir elárulta, hogy mennyire közel állnak egymáshoz, mint csapat.

 

"Jó csapattársaim vannak, és mindenki pozitívan áll a másikhoz minden nap. Ez a legfontosabb számunkra" - mondta Altay exkluzív interjúnkban.

 

"Az összes kapus karaktere nagyon rendben van. Mindig pozitívak vagyunk. Természetesen harcolunk azért, hogy a pályán legyünk, mert mindenki a csapatban akar lenni a meccseken. De jó energiánk van. Nem számít, hogy ki játszik, mert természetesen minden alkalommal szurkolunk neki."

 

"A csapatszellem nagyon fontos, tudod? Ha ezt fenntartjuk, akkor sikeresek lehetünk, ez nagyon fontos. Úgy gondolom, ha mindig így csináljuk, akkor mindig előrébb juthatunk."

 

A Manchesterben töltött rövid idő alatt többször is beszélgettünk Altay-jal. Bár az angol nem az anyanyelve, egyes számú kapusunk mindig igyekszik beszélgetni, és egyértelmű, hogy megnyerő személyiség, ami biztosítja, hogy jól beilleszkedjen Carringtonban a kapusok közé.

 

"Nagyon jó a kapcsolatunk, mert tudjuk, hogy ez nagyon fontos számunkra" - tette hozzá. "Az edzéseken azért küzdünk, hogy a legjobbak legyünk, és amikor kimegyünk a pályára, a legjobb barátok vagyunk. Nagyon jó az energiánk, mert - ezt már mondtam - ez nagyon fontos. Csapat, szellem, lélek. De szerintem belül mindenkinek tiszta a szíve."


"Nem csak a kapusokról van szó. Minden játékosnak jó szíve van, és mi mindig ezért a nagyszerű családért küzdünk."

 

"A mi helyzetünk egy kicsit más és nehéz. De ha jól megy, akkor mindenki rendben van. Barátságosak vagyunk, mindig pozitívak vagyunk. Mindenki játszani akar.
Amikor vacsorázni megyünk, mindig együtt vagyunk. Ez nagyon jó. Ezt fogjuk folytatni, mert egy nagyon nagy család vagyunk."

 

 

A török válogatott játékos podcastunkban elmesélte, miért döntött úgy, hogy kapus lesz, miután egy régi edzője, majd édesanyja is meggyőzte őt a poszt pozitívumairól.


De más választ is tudott adni arra a kérdésre, hogy miért húzott kesztyűt. Bayindir élvezi a felelősséget, hogy ő az egyetlen játékos a labda és a kapu között, és hogy ennyi ember számít rá.


"Amikor fiatalabb voltam, sok meccset néztem, és nem emlékszem, melyik meccset, de a szüleimmel néztem. Ezen a meccsen láttam egy büntetőt, és az összes szurkoló csak a kapust szuggerálta: kérlek, védd ki!"


"Éreztem ezt az energiát, és így volt ezzel az elnök, a menedzser, az összes játékos a pályán, mindenki a kapust figyelte. Minden a kapus kezében van. Ha megcsinálja a védést, mindenki boldog lesz."


"Arra gondoltam,  nagyszerű érzés lehet ezt átélni: kapus leszek!"
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!