Fergie: De Gea képes megbirkózni az elvárásokkal

A United menedzsere biztos abban, hogy a fiatal kapus képes kezelni a nyomást.


Sir Alex Ferguson úgy véli, nem számít a spanyol kapus életkora. Miután Edwin van der Sar visszavonult, a Vörös Ördögök mindenképp David de Geát akarták megszerezni.

Végül sikerült is nekik, így 18 millió font körüli hatalmas összeget fizettek az Atletico Madridnak a portás játékjogáért.

Van der Sar nyomdokaiba lépni nem lesz mindennapi feladat, hiszen a holland kapus ikonná vált a United körében.

Sokak szerint az elvárások miatt összeroppanhat, ám a Manchester United menedzsere szerint egy olyan fiatal tehetséget karolt fel, aki hatalmas tehetséggel van megáldva és két lábbal a földön jár - mint Petr Cech, amikor a Chelsea-hez került.

"Megnéztem Cechet, mikor még a Rennes-ben játszott. Akkoriban 19 éves volt és azt mondtam magamnak, még túl fiatal. Nem sokkal késõbb a Chelsea megvette 7 millió font körüli összegért, azóta is ott van."

"Tehát az fiatalság, a kor nem számít, ha a kapusban megvan az a képesség, mint Cechben, márpedig de Geában ott van."

"Fiatal, gyors, megjelenése van a pályán, nyugalmat áraszt és kiemelkedõen bánik a labdával."

 


De Gea még csak most hétvégén repül ki Amerikába, hogy csatlakozzon a kerethez és akár a Seattle Sounders elleni felkészülési mérkõzésen be is mutatkozhasson. Phil Jones érkezése is ekkorra várható, Ferguson pedig mindkettejüknek azonnal szerepet is adna:

"De Gea Seattle-ben csatlakozik hozzánk, ahogyan Jones is, így azonnal lehetõséghez is juthatnak, közel a szezon kezdetéhez, ugyanis még van tennivalónk."

"Õk jelentik a jövõt - Chris Smalling, Phil Jones, Jonny Evans - nekünk van a három legjobb védõ tehetségünk az országban."

"Néztem Anglia U21-es csapatát a spanyolok ellen, ahol öt játékosunk is pályára lépett - köztük de Gea is - így érdekes volt számomra."

"Mindig is ezt próbáltuk elérni, ebben nagyon erõsek vagyunk."

 


sky

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!