Newport County 2-4 Manchester United

Az FA-kupa varázsa. Hiába a többszörös osztálykülönbség, a United kiszenvedett győzelemmel jutott tovább.


Erős kezdőcsapatot küldött a pályára Erik ten Hag a Newport ellen.

 

Hamar meg is szerezte a vezetést a manchesteri alakulat. Antony a bal oldalon futott el, okosan gurított vissza Fernandes-nek, aki 16 méterről a kapuba lőtt laposan, 1-0 a Unitednek!

 

A 11. percben szép támadás végén Antony tekert 14 méterről a kapu fölé. Egyelőre a manchesteriek játéka sokkal lendületesebbnek tűnt, de a hazaiak nagyon lelkesen fociztak.

 

Két perc múlva már gólnak örülhettek ismét a vendégek; Dalot a jobb oldalon a tizenhatoson belül járt, észlelte, hogy Mainoo üresen áll, odapasszolt a fiatal középpályáshoz, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba gurított!

 

Garnacho is fel akart kerülni a gólszerzők sorába, de lövése a lécről pattant vissza.

 

A 25. perc hozta meg az első hazai lövést, Evans lövése lepattant Martinezről, de a csatár újra próbálkozhatott, Bayindirnek védenie kellett.

 

Az első fél óra végén Garnacho beadása után lőhetett volna gólt Antony, de a védelem hatalmasat blokkolt.

 

A 31. percben Antony tört befelé, lövését a léc fölé tolta a hazaiak kapusa. A brazil rengeteg helyzetet elpuskázott már.

 

Négy perccel később hazai szöglet után Delaney csúsztatott, Bayindir fogta biztosan a labdát.

 

A 37. percben óriási gólnak örülhettek a hazaiak. Kirúgást fejelt le Casemiro ellenfélhez, egészen pontosan Morris-hoz, aki egy igazítás után kegyetlen nagy gólt lőtt a manchesteri kapuba, szépítettek a hazaiak!

 

A félidő utolsó eseménye Fernandes lövése volt, ami középre ment, a Newport kapusa védeni tudott, így maradt a 2-1-es manchesteri vezetés. Bár mezőnyfölényben játszottak Fernandesék, de egy negyedosztályú gárda ellen kicsit többet várna el az ember.

 

A szünet után hamar egyenlített a Newport. Lewis beadását Evans kotorta a kapuba közelről, megelőzve Varane-t.

 

Antony nagyot küzdött egy labdáért az ellenfél alapvonalánál, okosan passzolt Hojlundhoz, aki Fernandes elé tálalt, a portugál 11 méterről lőtt, de a kapus könnyedén hárított.

 

Negyedosztályú ellenfél ellen két gólos előnyt sikerült eladniuk a Vörös Ördögöknek, de ami ennél is nagyobb baj volt, hogy egyáltalán nem látszott az, hogy bármikor gólt tudna lőni ten Hag csapata.

 

A 68. perc végre manchesteri gólt hozott. Shaw ment fel és kapta a labdát, amit remekül tekert, de a kapufáról kipattant a labda, amit Antony 7 méterről a kapuba passzolt, ismét a Vörös Örögök vezettek.

 

Sajnos a meccs végéhez közeledve egy szomorú eset miatt állt a játék, a nézőtéren egy szurkolóhoz kellett hívni az orvosi csapatot.

 

A 90. percben Evans átlövése suhant el a kapufa mellett. Nagy lehetőség volt, de kimaradt. Kilenc perc ráadás következett.

 

A ráadás 4. percében Forson előtt adódott lehetőség, de blokkolták, érkezett Hojlund és 9 méterről a kapuba lőtt, 4-2 a Unitednek!

 

Az utolsó percben még Bayindir védett egyet, az eredmény nem változott, kettővel nyert a United, de ez egyáltalán nem volt ettől a csapattól olyan teljesítmény, amelyet elvárnánk egy ilyen ellenfél ellen.

 

 

FA-kupa, 4. forduló
Newport County 2-4 Manchester United
Rodney Parade

 

Vezette: David Coote

 

Newport: Townsend - McLoughlin, Clarke, Bennett(Baker 78.), Delaney, Lewis(Payne 70.) - Morris, Charsley(Waite 78.), Wildig(Rai 78.) - Evans, Palmer-Houlden(Wood 97.)
Nem használt cserék: Maxted, Bondswell, Jameson, Zanzala

 

United: Bayindir - Dalot, Varane(Evans 97.), Martinez(Maguire 88.), Shaw(Kambwala 81.) - Casemiro(McTominay 81.), Mainoo - Antony(Forson 88.), Fernandes, Garnacho - Hojlund
Nem használt cserék: Heaton, Diallo, Eriksen, Pellistri

 

Gólszerző: Morris 37', Evans 47' illetve Fernandes 7', Mainoo 13', Antony 68', Hojlund 94'

 

Sárga lap: Casemiro

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!