Az öltözőben megfelelő a szellemiség

A Molineux-ban a hosszabbításban a Manchester United leadta kétgólos előnyét, amit kétszer is megszerzett a Wolves ellen, és a jól elvégzett munka komoly veszélybe került.


Erik ten Hag csapata az első félidőben kiválóan játszott, és kétgólosnál nagyobb különbséggel is vezethetett volna, de két gólját is érvénytelenítettek les miatt, azokkal már látótávolságon kívül kerültek volna az ellenféltől. A szünet után a Wolves küzdött, és miután Pedro Neto esése után büntetőt ítéltek - amit Pablo Sarabia értékesített - a kétgólos előny visszaállt, amikor Scott McTominay Bruno Fernandes szögletét a kapuba fejelte.

 

Már Max Kilman találata is izgalmassá tette volna a hajrát, de Neto találata után a Vörös Ördögök összetörtek. Ez hatalmas csapás volt, és elképzelni sem mertük azt, ami következett.

 

Kezdjük azzal, hogy Ten Hag csapatának vasárnap négygólos győzelemre lenne szükségük a West Ham United ellen, hogy megelőzzék a kelet-londoniakat a hatodik helyen.

 

Bár már sok szempontból lényegtelen, de a Bajnokok Ligája-szezonunk végét jelentő meccseken (a Galatasaray és az FC Copenhagen ellen) is visszaengedtük az ellenfeleket a meccsekbe.

 

Az ezt megelőző Premier League-találkozón is kétszer vezettünk a Tottenham ellen, és az Old Traffordon mégis meg kellett elégednünk az egy ponttal.

 

Azonban - ahogy Ten Hag rámutatott - több példa is van arra, hogy a nehézségek ellenére is felálltunk a padlóról, mint arra, hogy a dolgok végül rosszul alakultak. A Brentford elleni drámai fordulat és a Fulham elleni, hosszabbításban elért győzelem klasszikus példák erre. És kétségtelen, hogy a Vörös Ördögök a padlón voltak, amikor a Molineux közönsége örült annak, hogy ilyen körülmények között sikerülhet pontot rabolniuk.

 

Aztán előlépett Kobbie Mainoo, hogy visszaszerezze a vezetést, és villámgyorsan energiát és önbizalmat adjon.

 

 

Ten Hag számára ez sokat elmondott az egész csapat jelleméről, amely folyamatosan mikroszkóp alatt van, és a legnagyobb figyelemnek van kitéve.

 

"Nem ez az első alkalom ebben a szezonban" - mondta az újságíróknak. "Ennek az öltözőnek nagyon jó a szellemisége. Nagyon elszántak az eredmények elérésében. Ez nem olyan könnyű, amikor ennyi kudarc ér, mint amennyit a szezon első felében elszenvedtünk."

 

"Nehéz, hogy a szellem és a hangulat pozitív maradjon, de látod, hogy pozitívak vagyunk."

 

"Ez a csapat egy harcos csapat, és a végsőkig harcolni fogunk."

 

A menedzser elfogadja a klubra vetülő óriási figyelmet, de ragaszkodik ahhoz, hogy a külső megítélés nem tükrözi hűen az öltöző képét.

 

"A Manchester United körül mindig van zaj" - ismerte el. "De ez minket nem érdekel. A futballra koncentrálunk. A teljesítményre koncentrálunk. A kívülállók nem tudják, mi van odabent."

 

Erik azt is hangsúlyozta, hogy a Wolves elleni győzelem semmit sem fog számítani, ha a West Ham-et nem győzzük le vasárnap az Old Traffordon. De mivel van esély arra, hogy David Moyes legénysége fölé kerekedjünk, és továbbra is felfelé tekintünk a tabellán, egyszerűen meg kell ragadni a lehetőséget.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!