Ten Hag reakciója a West Ham legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag szerint a Vörös Ördögök fényes jövő előtt állnak, miután hazai pályán 3-0-ra legyőzték a West Ham Unitedet a Premier League-ben.


Építőkockák

"Mint korábban is mondtam, ha nem építünk a csütörtöki eredményünkre, tehát nem nyerünk ma, akkor az a meccs semmit se ért volna számunkra. Ez volt tehát számunkra a kihívás a mérkőzést megelőzően, szóval el kell ismernem a játékosaimat, amiért így játszottak. Az egész mérkőzésen folyamatosan veszélyt jellentettünk az ellenfélre, a támadószekciónk egy sebességi fokozattal feljebb kapcsolt. Mindenki láthatta, hogy milyen sebességgel, tempóval, megérzésekkel, termékenységgel játszottak. Egy szinttel feljebb léptek és gólokat szereztek. Ha együtt, mindannyian megtesszük ezt, akkor nagyon nehéz ez ellen védekezni."

 

Hojlund ihletett formája

"Láthatóan egyre csak nő az önbizalma. Emellett sokkal jobban játszik a labda birtokában, a társak számára megtalálható, jó az összjátékokban és folyamatosan ott van a tizenhatos környékén. Minden az összeszokottságon múlik, hármójuk, Hojlund, Garnacho és Rashy [Marcus Rashford] között, illetve a mögöttük játszó Brunoval [Fernandes], aki kiszolgálja őket. Ott van aztán még [Kobbie] Mainoo, Casemiro és természetesen a szélső védők is, akik segíthetik a támadójátékot, ma pedig mindenki láthatta, hogy mennyire veszélyesen is tudják ezt megtenni."

 

 

Előrelépés

"Az embereknek fel kell ismerniük, hogy milyen helyzetben vagyunk. Mi vagyunk a Manchester United és egy csapatot építünk. Vannak visszatérő játékosaink, amely egyértelműen a segítségünkre lesz, de mi most egy csapatot építünk. Fiatal játékosokat igazoltunk és lehetőséget adunk olyan ifjú tehetségeknek, mint Rasmus Hojlund, Garnacho, Mainoo. Ez egy olyan folyamat, amely tele van hullámhegyekkel és -völgyekkel. Ezt fel kell ismernünk, a tapasztalt játékosok, mint [Raphael] Varane, [Harry] Maguire, [Luke] Shaw pedig segítenek majd bennünket abban, hogy eljuthassunk a célunkig."

 

Garnacho a jobb szélen

"Nagyon [boldog vagyok]. Időbe telt, mire hozzászokott ehhez a poszthoz, mert ő egy kicsit jobban kedveli a balszélt. Most a jobbon játszik, ahol szabadság és lendület van a játékában és ahol megtalálja maga számára a területeket. Tudjuk, hogy mennyire jó is ő a támadásokban, a cselezésekben, az előkészítésekben. Tud direkt is lenni, de ha kell, akkor biztonságban is tud lenni nála a labda. Lenyűgözött a teljesítményével, az pedig különösen, hogy hét nap alatt lejátszott harmadik meccsén is szállítja, amit várok tőle. Ezt jelenti az, amikor valaki Manchester United játékos."

 

A többiek dicsérete

"Ne felejtsük el, hogy mi van emögött. Amikor mindenki támadott, még a szélső védők is, [Kobbie] Mainoo és Casemiro is ott voltak, hogy tartsák a frontot. Ő szerezte vissza a labdát az első gól előtt és a presszingjével hozzásegítette Rasmus Hojlundot a góljához."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!