Hivatalos a United FA-kupa ellenfele

A Manchester United Nottinghambe utazik az FA-kupa ötödik fordulójában, miután a Forest tegnap este legyőzte a Bristol Cityt.


Az idegenbeli mérkőzésünk időpontját már megerősítették: február 28., szerda, 20:45.

 

Amennyiben a Vörös Ördögök legyőzik a Forestet és továbbjutnak, a március 16-i, szombati, Sheffield United elleni hazai Premier League-mérkőzésünket elhalasztják, mivel azon a hétvégén az FA-kupa negyeddöntőit játsszák.

 

A Forest hamar a mérkőzés favoritjaként lépett elő, hiszen Divock Origi révén korán vezetést szerzett. A Milantól kölcsönbe érkezett korábbi liverpooli csatár a nyolcadik percben talált a hálóba, Morgan Gibbs-White szögletét követően.

 

Nuno Espirito Santo csapata azonban csak addig volt előnyben, amíg az ex-Derby County középpályás Jason Knight hat perccel később Matt Turner mellett meg nem lőtte a Championship-klub egyenlítő gólját.

 

Az Ashton Gate-en rendezett odavágó 0-0-ra végződött, és a lehetőségek ismét kevésnek bizonyultak, mivel a rendes játékidőből hátralévő 76 percben a visszavágón nem született újabb gól. A hosszabbításban ugyanez volt a helyzet, hiszen a mérkőzés 1-1-re végződött, ami végül szétlövésben dőlt el, ahol a Forest végül 5-3-ra nyert büntetőkkel.

 

A United 2023-ban ötször találkozott a Foresttel, megnyerve a Ligakupa elődöntőjének mindkét felvonását, valamint a Premier League találkozókat áprilisban a City Groundon, és augusztusban az Old Traffordon. A legutóbbi, december 30-i találkozón 2-1-re diadalmaskodtak saját pályájukon.

 

Az FA-kupában a Forestnek kedvez az egymás elleni mérleg, hiszen a két klub első négy mérkőzését, 1935-ben (újrajátszás után), 1947-ben, 1981-ben és 1989-ben is megnyerték - mindannyiszor kapott gól nélkül.

 

Sőt, a Vörös Ördögök eddigi egyetlen gólt szereztek ellenük a sorozatban, igaz, az egy híres találat. Mark Robins 1990. januárjában, a City Groundon szerzett győztes gólja a legendák szerint Sir Alex Ferguson állását mentette meg a Unitednél - az ő csapata abban az évben megnyerte az FA-kupát, amely az első volt a hihetetlen, 38 trófea közül, amelyet menedzserként szerzett.

 

Szintén tegnap este az Aston Villa - a Premier League mérkőzésünk vasárnapi házigazdája - kiesett az FA-kupából, miután a Chelsea ellen otthon 3-1-re elveszítette a visszavágót. A londoni klub a Leeds Unitedet fogadja a legjobb 16 között.

 

FA-KUPA ÖTÖDIK FORDULÓJÁNAK MÉRKŐZÉSEI

Blackburn Rovers - Newcastle United
Bournemouth - Leicester City
Chelsea - Leeds United
Coventry City - Maidstone United
Liverpool - Southampton
Luton Town - Manchester City
Nottingham Forest - United
Wolves - Brighton

Minden mérkőzést február 26-án, 27-én vagy 28-án játszanak.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!