Ten Hag: A fiatal támadóknak megvan, amire szükségük van

Erik ten Hag mindig is bízott abban, hogy a Manchester United fiatal támadói elkezdenek hatékonyabbak lenni a kapu előtt.


Rasmus Hojlund - aki a hétvégén töltötte be 21. életévét - jelenleg zsinórban négy Premier League-meccsen szerzett gólt, és első angliai szezonjában már kétszámjegyű gólt termelt.


Alejandro Garnacho - aki júliusig még mindig tinédzser - máris megdöntötte a tavalyi szezonban szerzett góljainak számát, hiszen a 2022/23-as szezonban szerzett öt góljával szemben már hét találatnál jár, beleértve a vasárnapi ellenfél, az Aston Villa és a West Ham United elleni Old Trafford-győzelmek során szerzett létfontosságú gólokat.

 

A duó teljesítménye - Marcus Rashford formába lendülésével együtt (az utolsó négy élvonalbeli fellépésünkön három gólt jegyzett) - segített a Unitednek, hogy javítsa a statisztikáját, amely az év végén még elmaradt a liga átlagától.

 

Ten Hag csapata a téli szünet óta három mérkőzésen 11-szer talált a hálóba, míg az előző 10 mérkőzésen csak 10-szer. A menedzser szerint a teljesítmény növekedésének két fő oka van. Egyrészt Hojlund és Garnacho több lehetőséget kapott, hogy összeszokjanak, másrészt pedig a sérülésből visszatérő csapattársak több lehetőséget biztosítottak a támadásokban.

 

 

"A játékosoknak időre van szükségük, különösen a fiataloknak" - magyarázta Ten Hag.

 

“Említetted Rasmust és Alejandrót, időre van szükségük, de egy csapatra is szükségük van. Ez a két tényező nem volt meg a szezon első részében. Rengeteget kellett változtatnunk a játékunkon [a sérülések miatt], így nehéz volt kiszolgálni a csapat támadóit."

 

"Amikor ez megtörténik [megkapják a kiszolgálást], akkor a játékosok nagyon gyorsan fejlődnek, és ezt látjuk."

 

"De igen, a kezdetektől fogva biztos voltam benne, hogy megvan bennük a potenciál. Most már csak arról van szó, hogy haladjunk előre, menjünk tovább, legyünk éhesek a sikerre."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!