Ten Hag reakciója a Villa legyőzésére

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag különösen elégedett volt a csapata által az Aston Villa elleni 2-1-es bajnoki győzelemmel végződő találkozó elején és végén nyújtott teljesítménnyel, amely eredménnyel "hatalmas sikert" arattak a Bajnokok Ligája helyekért folyó versenyfutásban.


A győzelem jelentősége

"Ez hatalmas. Hatalmas győzelem számunkra. Így közelebb kerülhettünk. Ma ez volt a vágyunk és egyértelműen a célunk is. Ezt pedig elértük. És nekem az is tetszett, ahogyan sikerült ezt megtennünk, természetesen, különösen az első 20 percben. És amikor mi diktáltuk a mérkőzés iramát, egyszer csak túlzottan visszaestünk. Voltak pillanataink kontratámadások után, majd 1-1-et követően sikerült újra talpra állnunk, szóval ma nagyon boldogok vagyunk."

 

Fennállt a döntetlen veszélye?

"Az adott pillanatban mindig meg kell vizsgálni a mérkőzés alakulását. Szerintem nagyon magas intenzitású volt, amelyet abból is látni lehetett, hogy a végére mennyi nagyon, de nagyon kifáradt játékos volt a pályán. Nagyon nyílt küzdelem volt, amely bármelyik oldalra eldőlhetett volna. De szerintem a végén mi megtaláltuk azt a mentalitást és karaktert, ami a mérkőzés megnyeréséhez volt szükséges. És szerintem a cseréink is nagy hatással voltak erre."

 

McTominay jelentette a különbséget

"[A beállása azt jelentette, hogy] Bruno visszább húzódhatott a középpályára. Én értem, hogy a játékosok látják maguk előtt a területet és a gólszerzésre törekednek bizonyos szituációkban, mert támadó mentalitásúak és gólt akarnak lőni. De szerintem bizonyos helyzetekben jobb, ha megtartjuk a labdát és engedjük az ellenfelet futni, kilépni a védőfalukból, amely így területet eredményez számunkra. Szóval leginkább ez állt amögött az ötlet mögött, hogy plusz egy középpályást küldünk a pályára. De Scott személyében egy olyan játékos is került a csapatba, aki képes gólt szerezni."

 

 

Az első 20 perc irányítása

"Szerintem a meccs első részében nagyon jól szervezett volt a védekezésünk. És amint győzelemre álltunk, megváltozott a hozzáállásunk. Számomra ilyenkor a megkezdett munka folytatása lett volna üdvözítő, a visszaállást akkor kell választani, ha már közeleb a lefújás pillanata és meg akarod tartani az eredményt. De ha képes vagy diktálni az első 20 percben az iramot és gólt szerzel, akkor miért nem folytatod a megkezdett utat?"

 

Shaw lecserélése

"Elővigyázatosságból történt. Említett néhány panaszt, mi pedig nem vállalhattuk a kockázatot, különösen Luke Shaw esetében, akinek annyi, de annyi sérülése volt a múltban. Lehoztuk őt, de nem sérülés miatt. Majd meglátjuk, hogy miként alakul a helyzete a következő napokban."

 

A csere hatása a védelemre

"Ez nem volt előnyös. Mindenki ismeri a filozófiámat azt illetően, hogy szeretem, ha Licha Martinez és Luke Shaw, tehát két ballábas játékosom van a pályán a védelemben, ráadásul nem számíthattunk Tyrell Malaciara az egész szezon során. Szóval végig, a kezdetek óta kompromisszumokat kellett kötnünk. Ez pedig nem számít előnyös helyzetnek számunkra. De ma megoldottuk és remélhetőleg Luke nincsen túlzottan rossz állapotban."

 

Továbbra is üldöző szerepben

"Nem gondolok a negatív forgatókönyvekre, pozitív a hozzáállásom. Tudjuk, hogy utol kell érnünk az előttünk állókat, még nem értünk oda, ahova akarunk, szóval folytatnunk kell az utat. De szerintem jó hangulatban vagyunk és folytatnunk kell a megkezdett folyamatokat és a fejlődésünket. Ha ezt meg tudjuk tenni az előttünk álló számos mérkőzés során, akkor majd meglátjuk, hogy hova juthatunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!