Statisztikák mutatják, hogy McTominay góljai mennyire értékesek

Scott McTominay Aston Villa elleni győztes találata azt jelenti, hogy az ő góljai már több pontot értek csapatának, mint bármelyik másik játékosé a Premier League idei szezonjában.


McTominay érkezett Diogo Dalot tűpontos beadására, majd Emiliano Martinez fölé fejelt erővel, ezzel biztosítva Erik ten Hag csapatának a rendkívül értékes idegenbeli győzelmet.

 

A United 39-es számú játékosának már hét élvonalbeli találata van a 2023/24-es idényben, több, mint bármelyik Vörös Ördögnek, és ezek a találatok 12 pontot hoztak nekünk - az összes pontunk közel 30 százalékát.

 

Persze ez nem ennyire egzakt, hiszen ha Scott hiányzott volna, más játékos is felbukkanhatott volna helyette, hogy gólt szerezzen, de érdemes emlékeztetni a szurkolókat arra, hogy mennyire "clutch" - ez az amerikai sportban használt kifejezés a döntő pillanatokban való kiemelkedő teljesítményre - volt eddig a bajnokságban.

 

Mind az öt olyan meccset megnyertük, amelyen ő talált a hálóba, de az ezeken a meccseken elért eredményeink jelentősen romlanának, ha valahogy mégis eltörölnénk McTominay góljait.

 

 

A skót válogatott játékos legjelentősebb teljesítménye október elején, a Brentford otthonában született, amikor a hajrában szerzett duplájával a potenciális vereséget győzelemmé változtatta.

 

Két héttel később McTominay ismét betalált, a Sheffield United elleni meccsen, amelyet végül 2-1-re nyertünk meg.

 

Decemberben egy újabb - Old Traffordon szerzett - bravúros dupla a Chelsea ellen, ekkor Scott kezdőként kapott lehetőséget.

 

De a kispadról érkezett a két legutóbbi találata, először a Wolves elleni 3-1-re növelte előnyünket a 4-3-ra végződött hullámvasút során, majd vasárnap a 86. percben is betalált.

 

"Elismerés jár egy olyan játékosnak, mint Scott” - mondta Ten Hag. "Manapság sok játékos számára példakép. Már nem sok olyan játékos van, aki minden percben készen áll arra, hogy a pályán legyen.”

 

"Ma egy újabb példáját láthattuk ennek. Mindig készen áll arra, hogy pályára lépjen és változtasson a dolgokon.”

 

McTominay értéke a holland számára egyértelmű, de a statisztikák is alátámasztják ezt.

 

A góljával szerzett tucatnyi pontjával megelőzi a liga néhány sztárjátékosát, köztük Son Heung-min-t (12 gól, 10 pont), Erling Haaland-ot (16, 8) és Mohamed Salah-ot (14, 8).

 

A United következő "legértékesebb" játékosa Rasmus Hojlund, aki sorozatban öt gólt szerzett öt fellépésen - ezek az erőfeszítések hét pontot értek nekünk. Bruno Fernandes három bajnoki gólt szerzett ebben a szezonban, és mindegyik gólja meccsnyerő volt.

 

A 2023/24-ES SZEZON PREMIER LEAGUE GÓLJAIVAL SZERZETT PONTOK SZÁMA JÁTÉKOSONKÉNT

1. Scott McTominay (UNITED) - 12

2. Son Heung-min (Tottenham) - 10

3. Dominic Solanke (Bournemouth) - 9


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!