Ten Hag: Újra versenyben a BL-ért, de még nem tartunk a célunknál

Erik ten Hag hiszi, hogy a Manchester United visszatért a Bajnokok Ligája indulásért folyó harcba, de azt még túl korainak tartaná kijelenteni, hogy megfordították szerencséjüket.


A United egy kései góllal 2-1-re legyőzte az Aston Villat múlt vasárnap, amely az első idegenbeli sikerük volt egy top 6-ba tartozó csapat ellen Ten Hag irányítása alatt, emellett pedig sorozatban harmadik bajni győzelmüket is jelentette, így pedig hat ponton belülre kerültek a top 4-től.

 

Kedvező sorsolásuknak köszönhetően, amely ma egy Luton elleni szintén idegenbeli meccsel kezdődik, Ten Hag alakulata számára esély nyílhat a riválisok befogására pocsék szezonkezdetüket követően.

 

"Szerintem még túl korai lenne azt mondani, hogy megfordítottuk a szerencsénket" - kezdte Ten Hag, aki 2024-ben még veretlen együttesével.

 

"Még nem értünk el odáig. Visszatértünk a versenybe, de ennél a klubnál az a minimum, hogy a legjobb négy között akarunk lenni, csak a minimum. Úgy érzem viszont, hogy most jó irányba tartunk."

 

A sérülések alaposan tizedelik a holland menedzser keretét az idei szezonban, de Casemiro, Luke Shaw és Harry Maguire visszatérése új lökést adott a csapatnak az új évben.

 

Egyedül Lisandro Martinez újbóli elvesztése jelent rossz hírt az egyébként ígéretes időszakot produkáló Vörös Ördögöknek.

 

 

"Meg voltam róla győződve, hogy amint újra rendelkezésre fognak állni a játékosaink, meg lesz a minőségünk ahhoz, hogy a top négyért harcoljunk" - tette hozzá Ten Hag.

 

"Az egész szezon során meg voltam erről győződve, de most már a pályán kell ezt bizonyítanunk."

 

Ten Hag szerint a United korlátozott lehetőségei a nyári átigazolási piacon lelassították azt a folyamatot, hogy a Premier League-ben újra a bajnoki címért lehessenek harcban. 

 

A manchesteriek 183.5 millió fonttal az ötödik legtöbbet költő Premier League klub voltak, céljuk pedig nem lehetett más, mint hogy folytassák az építkezést Ten Hag első, ígéretes szezonját követően, amely során bronzérmesek lettek a bajnokságban, illetve megnyerték a Ligakupát.

 

Az Old Traffordon hosszú ideje megszerzendő célpontnak tekintett Harry Kane leigazolása lehetővé vált, de a United be sem szállt a 30 éves játékos megszerzésébe magas árcédulája okán és inkább a 21 éves Rasmus Hojlundot szerződtették 72 millió fontért az Atalantatól.

 

Amikor arról kérdezték, hogy mennyi időre lehet szükség ahhoz, hogy újra bajnokesélyesek legyenek, Ten Hag így felelt:

"Ez nehéz. A nyáron nagyon jó lendületben voltunk."

 

"Megnyertünk egy döntőt, egy másikban is ott voltunk és harmadik lettünk a bajnokságban. Úgy döntöttünk, hogy a jövőre és a Pénzügyi Fair Play-re való tekintettel fiatal játékosokkal erősítünk. Meghoztuk ezt a döntést, de ez egyben azt is jelenti, hogy hosszabb út vezethet a Premier League pozícióihoz."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Luton Town - Manchester United

Premier League, 25. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!