Nottingham Forest 0-1 Manchester United

Casemiro találatával kiharcolta a továbbjutást a Man United, amely így a következő fordulóban a Liverpoolt fogadhatja.


Idegenben kellett kiharcolnia a továbbjutást a Unitednek ma este. A kezdőcsapatba bekerült Ambrabat és Antony is, miközben Fernandes sérülése rendbe jött és ő is kezdhetett.

 

Már a 4. percben vezetést szerezhetett volna a vendégcsapat. Egy szöglet után Fernandes gurított a tizenhatosra, Antony érkezett, de lövése a lécen csattant. Jó lett volna egy gyors találat!

 

Három perccel később Dalot beadását McTominay fejelte kapura 6 méterről, de Turner hárított.

 

A másik oldalon Origi iramodott meg, de kísérlete nem volt valami erőteljes, Onana könnyedén védett.

 

A 17. percben Antony játszott okosan McTominay-hez, aki Rashfordhoz passzolt. Az angol játékos egyből lőtt, de nem talált kaput. 

 

Egy perccel később védelmi hiba után Awoniyi lövésénél kellett nagyot védenie Onanának.

 

Jó iramú, igazi angol kupameccs hangulatú első 20 percet láthattunk, mindkét gárdának akadtak helyzetei, de gól egyelőre nem született.

 

Az első fél órán túljutva Dalot beadása találta meg McTominay fejét, Turner azonban kiválóan védett. Sok lövőhelyzete volt a hazaiaknak, de egyértelműen a manchesteri helyzetek voltak veszélyesebbek.

 

Williams szeretett volna átlövésből gólt szerezni, de nem sikerült neki, ahogy Fernandesnek sem, aki 13 méterről lőtt, de a védők kiválóan blokkoltak.

 

A félidő utolsó eseménye Casemiro lövése volt, a brazil azonban kapu fölé bombázott. 

 

Fordulást követően Awoniyi előtt adódott hatalmas lehetőség, de lövését hárította Onana. Az 52. percben Origi tört be a tizenhatosra, két védő meleltt is elment, lövését Onana öklözte ki. 

 

A manchesteri játékosok teljesítménye sokat romlott a második játékrész elejére, rengeteg hibával focizott mindenki. 

 

Az 58. percben Antony lőtt kapura, Turner magabiztosan védett, majd Dalot labdaszerzése után Rashford előtt zárt össze két védő, a vendégek büntetőt reklamáltak, de nem volt tizenegyes az eset.

 

Nyolc perccel később jó passzolgatás végén Fernandes lőtt laposan, McTominay beleért a lövésbe, ami így kapu mellé gurult. Nem sokon múlt...

 

Bruno két kísérlete mozgatta meg a kapust, de egyik esetben sem kellett élete védését bemutatnia.

 

Danilo lapos átlövése jutott el Onanáig, a kapus biztosan védett.

 

Óriási helyzetbe került Rashford, aki Fernandestől kapott nagyszerű labdát, de az angol csatár lövése nem talált kaput. Ebben több volt.

 

A 86. percben megszerezhette volna a vezetést Gibbs-White, aki 15 méterről lőtt, Onana óriási védést mutatott be. Sok hűhó semmiért, mondhatni, hiszen az asszisztens lest mutatott.

 

A 89. percben szabadrúgáshoz jutott a United. Fernandes ívelt kapu elé, ahol Casemiro érkezett és közelről fejelt a kapuba, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Öt perc ráadás maradt a Forestnek, amely nem tudott kiegyenlíteni, így a manchesteriek jutottak tovább a legjobb nyolc közé!

 

 

 

FA-kupa, nyolcaddöntő
Nottingham Forest 0-1 Manchester United
City Ground

 

Vezette: Chris Kavanaugh

 

Forest: Turner - Williams, Felipe, Murillo, Toffolo - Yates(Ribeiro 94.), Danilo(Reyna 94.) - Elanga, Gibbs-White, Origi(Hudson-Odoi 79.) - Awoniyi
Nem használt cserék: Vlachodimos, Omobamidele, Niakhate, Kouyate, Gardner, Dominguez

 

United: Onana - Dalot, Varane, Lindelöf, Amrabat(Evans 94.) - Casemiro, McTominay(Mainoo 95.) - Antony(Diallo 72.), Fernandes, Garnacho - Rashford
Nem használt cserék: Bayindir, Ogunneye, Eriksen, Forson, Collyer, Kambwala

 

Gólszerző: Casemiro 89'

 

Sárga lap: Lindelöf 
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!