Ten Hag reakciója a Forest elleni továbbjutásra

Erik ten Hag elégedettség érzésével távozott a The City Ground oldalvonala mellől, miután a Manchester United egy utolsó pillanatokban szerzett góllal legyőzte és így kiejtette a Nottingham Forestet az FA-kupában.


Kései győztesgól

"A lehető legjobb pillanat a mérkőzés végén megszerezni a győztesgólt. Szombaton a hosszabbításban szenvedtünk vereséget. Ma pedig éppen a rendes játékidő vége előtt találtunk be, tehát a lehető legjobb pillanatban."

 

Casemiro példamutató

"Egyértelműen [Casemiro példát mutat], a vezetői képességeivel és ő egy fantasztikus játékos. Szerintem már számos gólt szerzett a csapat számára. Több gólt lőtt a Unitedben, mint karriere korábbi szakaszában összesen és nagyszerű dolog, hogy van egy olyan játékos a keretünkben, a csapatunkban, mint Casemiro. Látható volt, hogy mennyire fontos ő számunkra, amikor nem számíthattunk rá, például októberben, novemberben, decemberben és januárban. Nagyon hiányzott nekünk, mert ő adja meg a csapat strukturájának alapját, egy igazi vezető, aki jobbá teszi a játékunkat. Emellett pedig természetesen nem szabad megfeledkeznünk a labda birtokában nyújtott minőségéről se."

 

A félidőt követően átvettük az irányítást

"A második játékrészben öt-hat perc után megtaláltuk a játékunkat és szerintem onnantól folyamatosan a térfelükön tanyáztunk, irányításunk alatt tartottuk az eseményeket és néhány helyzetet is ki tudtunk dolgozni. Ezt megelőzően eszközölnünk kellett néhány változtatást, amit követően látható volt, ahogy a korábban megszokott rutinok megszűntek. De amint elkezdtük irányítani a játékot és két szűrővel játszottunk, többet tudtuk megtartani a labdát, járattuk egyik oldalról a másikra és alakítottuk az eseményeket. Ezt megelőzően is voltak nagy helyzeteink az első félidőben, kétszer Scott McTominay, egyszer pedig Marcus Rashford révén. De emellett lehetőséget adtunk az ellenfélnek is arra, hogy helyzeteket dolgozzanak ki, amelyek igen jó minőségűek is voltak. Remek kontrákat vezetett a Forest, ezeket pedig el kellett volna kerülnünk."

 

 

Büntetőt érdemeltünk volna?

"Szerintem volt egy büntetőgyanús eset is [amikor Rashforddal ütközött Felipe és Murillo]. Én láttam a történteket. Miért nem volt büntető?"

 

Amrabat idegen poszton játszatása

"Sofyan nem szélső védő, de remek mérkőzést játszott, különösen 55 percet követően, amikor a labda birtokában középre húzódott. Értette és tudta, hogy mit kell tenni védekezésben is, onnantól kezdve pedig irányításunk alatt tartottuk az eseményeket."

 

A fantasztikus szurkolóink

"Fantasztikus volt látni, amint a szurkolók és a csapat egy hullámhosszon voltak, közösen harcoltak. Az egész mérkőzésen a fiúk mögött álltak és biztatták őket, nagy támogatást biztosítottak. Ez fantasztikus érzés."

 

Következik a Liverpool a negyeddöntőben

"Egy fantasztikus sorsolás következtében a Liverpool ellen fogjuk folytatni hazai pályán, amelyet már nagyon várunk. De most el kell felejtenünk a kupát és először a bajnokságra fókuszálunk. Mindig a soron következő meccs a legfontosabb. Jó összecsapás lesz a [Man.] City ellen, már izgatottan tekintünk rá előre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!