Ten Hag reakciója a City elleni vereségre

Erik ten Hag úgy érzi, hogy a Manchester United jó teljesítményt nyújtott az Etihad Stadiumban és balszerencsések voltak, hogy nem tudtak legalább egy ponttal hazatérni az Old Traffordra.


Legalább egy, vagy akár három pontot is szerezhettünk volna

"Szerintem ez egy jó teljesítmény volt a csapatunktól. 1-0-ra vezettünk és a terveknek megfelelően játszottunk. A gólunk után is voltak veszélyes pillanataink, amelyeken eséllyel pályáztunk a második találatra is. Azt gondolom, hogy nagyon jól védekeztünk. De aztán szerintem volt két döntő jelentőségű pillanat, amikor majdnem sikerült megduplázni az előnyünket, majd bekaptuk az első gólt, utána pedig a másodikat is, azt követően, hogy Garnacho vezethetett kontratámadást. Ezeket követően nagyon csalódottak voltunk. El kell fogadnunk, így alakult. De ettől függetlenül azt gondolom, hogy meg volt a lehetőségünk arra, hogy legalább egy ponttal távozzunk, de a győzelem is lehetséges lett volna."

 

Sikerült megvalósítani a meccsre vonatkozó tervünket

"Arra készültünk, hogy Garnacho és Rashford sebességét kihasználva a védelmi vonaluk mögé kerülünk. És szerintem ez nagyon jól sikerült - már néhány perc után vezetni tudtunk. Garnacho jól törte át a védelmi vonalat, Rashford tökéletes gólszerzési pozícióban volt és gyorsan Rashford gólja után is voltak pillanataink, illetve az egész mérkőzés során is. Szerintem védekezésben is nagyon jól zártuk le a középső területeket, jól őriztük a tizenhatosunkat. Szóval a csapatunk teljesítménye nagyon jó volt."

 

Bruno szabad szerepköre

"Bruno szabadon értelmezett szerepkört kapott, amelyben az volt a feladata, hogy kihúzza a játékosaikat a védelemből és a mögöttük lévő üres területre tegye be a labdákat. De Bruno nagyon okos játékos és neki is voltak olyan pillanatai, amikor be tudott lépni a védők mögé. És többek között az ilyenekből tudtunk olyan helyzeteket kihasználni, mint amiből a gólunk is született."

 

 

Kérdőjelek Evans és Rashford kapcsán

"Volt két olyan játékosunk a pályán, akik nem voltak 100 százalékos állapotban. Jonny Evans és Marcus Rashford is mindent beleadtak, ahogyan az egész csapat. Azt nem tudom, még nem tudok arról beszélni, hogy kérdéses-e a játékuk szombaton az Everton ellen. A meccs végén le kellett jönniük, de jobban örültem volna, ha maradhatnak, mert addig nagyon jó volt a szervezettségünk. Jonny fantasztikusan játszott együtt Rapha-val [Varane] a védelem tengelyében és Rashford is remekül védekezett. Azt is tudtuk, hogy számíthatunk a képességeire a kontráknál is és képes lehetne újabb gólt is szerezni."

 

Vitatható ítéletek után bekapott gólok

"Visszanéztem és megkérdeztem Rashy-t, hogy volt-e kontaktja a védővel. Talán nem volt annyira durva, de volt vele és arra pont elég volt, hogy kibillentse a ritmusából. Emellett volt egy pillanatunk Garnacho révén is, amikor a City kapusa vakmerő volt vele szemben. Az utána következő City akcióból pedig bekaptuk a gólt."

 

Fejlődés 2024-ben

"Volt egy nagyon, de nagyon rossz teljesítményünk a múlt héten [a Fulham ellen], ahol nem játszottunk jól, de ebben az évben szerintem nagyon sokat fejlődtünk. Vissza kell szereznünk néhány pontot és meg kell nyernünk az olyan meccseket, mint most a City elleni volt. Ebben a tekintetben a következő összecsapásokon még többet fogunk mutatni. Még rengeteg mérkőzés van hátra a szezonból és bárki legyőzhet bárkit. Szóval a dolgok gyorsan változhatnak. Nekünk meg kell nyernünk a saját meccseinket. Az 5. hely is Bajnokok Ligája indulást érhet a szezon végén, szóval mi harcolni fogunk a megszerzéséért."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!