Beharangozó: Manchester United - Everton

Hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki versenyfutást Erik ten Hag csapata.


A Stolverkosok lesznek a United vendégei szombaton ebéd után az Old Traffordon, ahol a házigazdák célja nem lehet más, mint, hogy két vesztes mérkőzést követően ismét 3 ponttal gazdagodjanak.

 

Az ellenfél kellemesnek ígérkezik, hiszen 10 bajnoki óta nyeretlen a liverpooli csapat, ám legutóbbi győzelmük pont idegenben született a Burnley otthonában. Ebben a nem túl fényes etapban 5 döntetlen mellett 5 vereségük van. Ha a Vörös Ördögök elleni mérlegüket nézzük, akkor pedig legutóbb 2022 áprilisában tudták megverni a rekordbajnokot, akkor is hazai pályán. Az Old Traffordon pedig legutóbb 2013-ban örülhettek győzelemnek egy 0-1-re végződő találkozón.

 

Ten Hag csapatára is rájárt a rúd az elmúlt két hétben. Bár tovább jutottak az FA-kupa negyeddöntőjébe a Nottingham Forest legyőzésével, a bajnokságban hazai közönség előtt vereséget szenvedtek a Fulham ellen, majd az Etihadban is beleszaladtak egy 3-1-es pofonba a City ellen. Ezek miatt pedig a 4. álló Aston Villa most azonos meccsszámmal 11 pont távolságban, míg az 5. Tottenham 1 bajnokival kevesebbet játszva 6 pont távolságban van, ezzel együtt pedig jelenleg még a Bajnokok Ligája álom valóban csak álom, de van még hátra néhány összecsapás...

 

 

Akik hiányozhatnak: 

 

United: Hojlund (izomsérülés), Malacia (térdsérülés), Martial (műtét), Martinez (térdsérülés), Mount (izomsérülés), Shaw (lábsérülés), Wan-Bissaka (sérülés)

 

Everton: Alli (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United 41. Premier League győzelmére készül az Everton ellen, amely a divízión belül rekordnak számít két klub egymás elleni mutatójában.

 

A Stolverkosok 31 Old Traffordon lejátszott bajnokijukból csupán 2-őt tudtak megnyerni 8 döntetlen és 21 vereség mellett, melyek közül a legutóbbi 2013 decemberében volt (0-1) Bryan Oviedo találatának köszönhetően.

 

A Vörös Ördögök zsinórban 3-szor is döntetlent játszottak az Everton ellen hazai pályán, mielőtt az előző idényben ismét nyerni tudtak ellenük (2-0).

 

A United ebben a szezonban 38 bajnoki és kupameccséből 16-on szenvedett vereséget összesen és az 1989/90-es idény óta (ekkor 17 vereségük volt összesen) nem szenvedtek ennyi vereséget egy idényen belül.

 

Amennyiben az Everton nyerni tudna az Old Traffordon, úgy először fordulna elő a Ten hag éra alatt az, hogy zsinórban 3 bajnokin is vereséget szenved a United. Illetve ebben az esetben a Vörös Ördögök 12. bajnoki vereségüket szenvednék el, ami pedig megegyezik a 2013/14-es és 2021/22-es negatív klubrekorddal.

 

A Vörös Ördögök védelme ebben a szezonban 444 alkalommal adott lehetőséget az ellenfeleknek a gólszerzésre a bajnokságban. Ennél rosszabb mutatóval pedig csak a Sheffield United és a West Ham Unitted rendelkezik ebben a tekintetben.

 

Erik ten Hag a United menedzsereként eddig mind a 4 meccsét megnyerte az Everton ellen minden sorozatot figyelembe véve.

 

A Stolverkosok ebben a szezonban nyeretlenek a top 6-ban szereplő csapatok ellen. Eddig 9 ilyen meccsük volt az idényben, 2 döntetlen mellett 7 vereség jött össze nekik, köztük mind a 4 idegenbeli bajnokit elveszítették.

 

Sean Dyche összesen 16 alkalommal vezetett csapatot a Premier League-ben a United ellen, ezek közül egyetlen győzelme van. A Burnley-vel 2-0-ra tudott nyerni az Old Traffordon 2020 januárjában. Emellett 5 döntetlennek örülhetett még 10 vereség mellett.

 

 

Egymás elleni Premier League statisztika:

 

Lejátszott mérkőzések: 63 mérkőzés - 40 United győzelem, 13 döntetlen, 10 Everton siker

Gólok: United 116, Everton 60

Kapott gól nélküli találkozók: United 26, Everton 10

Megítélt büntetők: United 6, Everton 4

Értékesített büntetők: United 5, Everton 3

Sárga lapok: United 80, Everton 116

Piros lapok: United 2, Everton 3

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, GY, V, V

 

Everton: D, V, D, D, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - Everton 2-0 (2023.04.08.)

United - Everton 1-1 (2021.10.02.)

United - Everton 3-3 (2021.02.06.)

United - Everton 1-1 (2019.12.15.)

United - Everton 2-1 (2018.10.28.)

 

 

A csapatok legeredményesebb góllövői a bajnokságban:

 

United: Hojlund 7 gól, McTominay 7 gól, Rashford 6 gól, Garnacho 5 gól

 

Everton: Doucouré 6 gól, Calvert-Lewin 3 gól, Harrison 3 gól

 

 

Premier League, 28. forduló

Manchester United - Everton

Old Trafford, 2024.03.09. 13:30

 

 

A találkozó játékvezetője: Simon Hooper

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Dalo - Varane - Maguire - Amrabat - Mainoo - Casemiro - Antony - Fernandes - Garnacho - Rashford

 

Everton: Pickford - Godfrey - Tarkowski - Branthwaite - Mikolenko - Harrison - Garner - Onana - McNeil - Doucouré - Beto

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Everton

Premier League, 28. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!