Ten Hag: Egy csapat se tudna megbirkózni a United sérült listájával

Erik ten Hag meg van róla győződve, hogy a Manchester Unitednél végzett ténykedése egészen más szemüvegen át lenne vizsgálva, ha a kulcsjátékosaira sokkal gyakrabban számíthatott volna, szerinte ugyanis a sérülések jelentősen hátráltatták, hogy fejlődést tudjon elérni az Old Traffordon.


A holland menedzser 100 United kispadon lejátszott mérkőzésén 61 győzelmet tudott aratni csapatával, akikkel az előző szezonban elhódította a Ligakupát. Az ő győzelmi mutatója magasabb, mint Mikel Arteta és Jürgen Klopp hasonló időtávon produkált teljesítménye az Arsenal, illetve a Liverpool élén.

 

"Ez azt mutatja, hogy jó irányba haladunk" - kezdte Ten Hag.

 

"Gondoljanak csak bele, mi lett volna, ha sokkal több játékosra számíthattunk volna és nem történtek volna visszaesések a sérültjeink felépüléseiben. Ez arról tesz tanúbizonyságot, hogy ez a csapat fényes jövő előtt áll, ha az azt alkotó játékosok rendelkezésre állnak."

 

"Ha összehasonlítjuk ezt a teljesítményt más kluboknál tevékenykedő menedzserekével, az mutatja meg igazán, hogy mennyire bizakodásra okot adó számunkra a jövő. Remek egyensúlyot alkotnak együtt a keretben a fiatal és a tapasztalt játékosok. Képzeljék csak el, hogy mi lenne, ha mindegyikük bevethető is lenne."

 

"Egyetlen csapat se lenne képes ennyi sérüléssel megbirkózni. Szerintem a maximum szintet hoztuk, ha figyelembe vesszük a játékosok rendelkezésre állását. A szezon nagy részében nélkülözni voltunk kénytelenek számos kulcsemberünket. Amikor ezek a játékosok visszatérhettek januárban és februárban, akkor nagyon jó teljesítményt nyújtottunk."

 

"Még akkor is sokkal jobb produkciót tudtunk nyújtani, amikor ezek a játékosok közelében se voltak a maximális erőnléti állapotnak, de már a pályán tudtak lenni."

 

 

A United jelenleg a hatodik helyet foglalja el a Premier League-ben, 11 pontos lemaradással követve a negyedik helyezett Aston Villat. De most először akár öt Premier League csapat is kvalifikálhatja magát a Bajnokok Ligája következő kiírásába a bajnoki helyezésének köszönhetően.

 

Így felmerül a kérdés, hogy a legrangosabb európai kupasorozatba való kvalifikáció jelent-e prioritást, vagy az FA-kupa megnyerése most felülírná a bajnoki produkciót? Ten Hag azonban csak és kizárólag az előtte álló mérkőzésre koncentrál.

 

"A projektünk a megfelelő irányba tart, amikor a játékosaink rendelkezésre állnak" - tette hozzá.

 

"A top futballban minden a mérkőzések megnyeréséről szól. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy egyre jobb teljesítményt nyújtsunk. A maximum szintet szeretnénk nyújtani. Amikor kulcspozíciót elfoglaló nagyon jó játékosok hiányoznak a csapatból, akkor az nagyon nagy hatással van a játékstílusunkra."

 

"Sikeresek szeretnénk lenni, de ez az elvárás is velünk szemben. Néha a szezonok úgy alakulnak, mint ahogy most velünk történt, de mi ezt nem fogadjuk el. Harcolni fogunk. Vannak és voltak is problémáink a keretben sérülés fronton, de a rendelkezésünkre álló játékosokkal mindig harcolni fogunk. Nem számít, hogy ki az ellenfél, a győzelemre fogunk törekedni."  


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!