Ten Hag reakciója az Everton legyőzésére

Erik ten Hag megosztotta véleményét a Manchester United 2-0-s Everton felett aratott győzelméről.


Kulcsfontosságú győzelem

"Ez egy olyan győzelem, amely nagyon fontos volt számunkra. A csapat harcolt, remek volt a csapatszellem és rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, mert az Everton nagyon bátor volt a magasra feltolt presszingjével. Talán egy kicsit több nyugodtsággal és higgadtsággal többet is elérhettünk volna. Szükségünk volt erre a sikerre. Nyomás alatt akartuk tartani az előttünk álló csapatokat."

 

A kiegyensúlyozottság megtalálása

"Ebben az évben talán egyetlen gyenge teljesítményünk volt, a Fulham ellen. A többi mérkőzésünk nagy részét megnyertük. Szükségünk van a győzelmekre. Tudjuk, hogy szükségünk van a kapaszkodásra a nehéz őszünket követően. Továbbra is üldözők vagyunk, de a dolgok rajtuk múlnak. Meg kell nyernünk a mérkőzéseinket, de azt is tudjuk, hogy a Premier League-ben bárki legyőzhet bárkit. Ők is fognak még pontokat hullajtani, szóval ha elvégezzük a feladatunkat, akkor csökkenthetjük a különbségünket."

 

Az Everton által jelentett veszély

"Nem vagyok benne biztos, hogy annyira sok helyzetet dolgoztak volna ki. A mi xG-nk sokkal magasabb volt, mint az övék. Voltak próbálkozásaik, de a csapatunk jól védekezett mélyen a kapunk előtt és fegyelmezett volt. A játékosok kényelmesen lehozták ezt. Alacsony minőségű helyzeteik voltak, amelyeket követően túlzottan nagy területet hagytak maguk mögött, amelyeket mi pedig ki tudtunk használni. Örülünk a győzelemnek és annak, ahogyan sikerült elérnünk."

 

 

Garnacho és Rashford megállíthatatlanok

"Garna és Rashy gyakorlatilag megállíthatatlanok, amikor van lehetőségük a védelmek mögé kerülni. Garnacho nagyon jól fejlődik, amivel nagyon elégedettek vagyunk. Ma hihetetlenül sokat tett hozzá a sikerhez az elfutásaival és a cseleivel. Emellett pedig élvezetes volt a játéka a közönség számára is, akiket szintén szórakoztatunk kell. Szerintem mindkét büntető megérdemelt volt. Többször is volt lehetősége a védelmek mögé befutni, ahogyan Rashy-nek is és amikor ilyen helyzetbe kerülnek, akkor nehéz őket megállítani."

 

Rashy formája

"Ha a legjobb formájában van, akkor Rashy ugyanolyan teljesítményre képes [mint ma Garnacho]. A sebességét, a cseleit, a direktségét tekintve. Nagyon jól teljesített. Múlt héten egy nagyszerű gólt szerzett. A formája rendben van és egyre jobb lesz. Remélem a szezon végére ráfordulva újra a legjobb formájának fog örvendeni."

 

Onana elkezdett tündökölni

"Az egész szezon során nagyon jól teljesít a Premier League-ben. Már a kezdetektől rendben volt a teljesítménye, azóta pedig csak még inkább fejlődött. Most pedig azt láthatjuk, hogy kényelmesen érzi magát, akkor a teljesítménye is javulni fog. Biztos vagyok benne, hogy még magasabb szinteket lesz képes elérni. Van még hova fejlődnie és meg is fogja ezt tenni, ha keményen dolgozik és olyan fókuszált tud maradni, mint ma volt. Ő egy nagyon jó kapus."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!