Beharangozó: Manchester United - Liverpool

Döntőbe illő mérkőzésre kerül sor az FA-kupa negyeddöntőjében vasárnap délután.


Az angol labdarúgás történetének két legeredményesebb klubja, a világ legrégebbi kupasorozata...ez az a két állítás, amire a futball szerelmesei biztosan felkapják a fejüket. Ebből pedig már valószínűleg mindenki kitalálta, hogy Manchester United - Liverpool párharcra kerül sor az FA-kupában. Ezen belül is a negyeddöntőben csap össze Klopp és Ten Hag csapata az Álmok Színházában.

 

A bomba formában lévő Liverpool legutóbb 2024 február elején veszített mérkőzést és egy lehengerlő, 6-1-es sikerrel hangolódtak a vasárnapi viadalra ősi riválisuk ellen, ami némiképp hátrány is lehet, hiszen míg Vörösök csütörtökön gáláztak, addig a holland menedzser fiai kipihenhették magukat. A United számára ezen kívül előny lehet a hazai pálya is, ahol legutóbb még 2022 augusztusában 2-1-re le is győzték Klopp alakulatát. Sajnos azonban a rendkívül hullámzó teljesítmény miatt a találkozó kimenetele erősen kérdőjeles, ugyanakkor bízunk abban, hogy a srácok felszívják magukat és továbbjutnak a következő fordulóba.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Forson (sérülés), Malacia (térdsérülés), Martial (műtét), Martinez (térdsérülés), Shaw (lábsérülés)

 

Liverpool: Alexander-Arnold (térdsérülés), Alisson (izomsérülés), Bajcetic (meccsterhelés hiánya), Diogo Jota (térdsérülés), Jones (bokasérülés), Matip (térdsérülés), Thiago (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

Ez lesz a 15. olyan idény amelyben a Manchester United találkozik a Liverpoollal az FA-kupában, az eddigi találkozók közül pedig a Vörös Ördögök 10 alkalommal a rekordbajnok jutott tovább. A sorozat történetében pedig csak az Everton  és a Liverpool ütközött meg többször különböző szezonokban. Ők összesen 19 alkalommal.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United a legutóbbi Pool elleni találkozóját megnyerte az Old Traffordon (az előző szezonban 2-1-re). Utoljára azonban 2015 szeptemberében tudtak egymás után kétszer is diadalt ülni az ősi rivális felett az Álmok Színházában.

 

A Liverpool 2021 januárjában 3-2-re elveszítette legutóbbi FA-kupa találkozóját a Manchester United ellen, összesen pedig 10 alkalommal ejtették ki őket a Vörös Ördögök a sorozatból, ami a legtöbb egy adott ellenféllel szemben.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United a legutóbbi 9 Liverpool elleni találkozójából 6-on nem tudott gólt szerezni, beleértve a legutóbbi két találkozójukat is. 1977 májusa óta nem fordult elő olyan, hogy zsinórban 3 Pool elleni összecsapáson is gólképtelenek maradjanak a Vörös Ördögök.

 

Ez lesz a Manchester United 48. szereplése az FA-kupa negyeddöntőjében, ami több, mint bármely más csapaté. A legutóbbi 8 alkalommal felváltva jött továbbjutás és kiesés és a 2003/04 és a 2004/05-ös szezont követően most először juthatnának tovább két egymást követő idényben is az elődöntőbe.

 

A Liverpool a legutóbbi 17 FA-kupa negyeddöntős meccséből 17 alkalommal továbbjutott és csak az 1994/95-ös szezonban estek ki ezen a ponton, amikor kikaptak a Tottenhamtől 2-1-re.

 

 

A két csapat legutóbbi 5 mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve:

 

United: GY, V, GY, V, GY

 

Liverpool: GY, GY, GY, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzésének eredménye minden sorozatot figyelembe véve ebben a felállásban:

 

United - Liverpool 2-1 (2022.08.22. - Premier League)

United - Liverpool 0-5 (2021.10.24. - Premier League)

United - Liverpool 2-4 (2021.05.13. - Premier League)

United - Liverpool 3-2 (2021.01.24. - FA-kupa)

United - Liverpool 1-1 (2019.10.20. - Premier League)

 

 

A két csapat gólszerzői az FA-kupa idei kiírásában:

 

United: Fernandes 2 gól, Dalot 1 gól, Hojlund 1 gól, Mainoo 1 gól, Antony 1 gól, Casemiro 1 gól

 

Liverpool: Danns 2 gól, Jones 1 gól, Nunez 1 gól, Jota 1 gól, Van Dijk 1 gól, Gravenberch 1 gól, Diaz 1 gól, Koumas 1 gól

 

 

FA-kupa, negyeddöntő

Manchester United - Liverpool

Old Trafford, 2024.03.17. 16.30

 

 

A találkozó játékvezetője: John Brooks

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Onana - Dalot - Varane - Maguire - Lindelöf - Casemiro - Mainoo - Garnacho - Fernandes - Rashford - Hojlund

 

Liverpool: Kelleher - Gomez - Quansah - Van Dijk - Robertson - Szoboszlai - Endo - MacAllister - Salah - Nunez - Gakpo

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

 

A mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

FA-kupa negyeddöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!