Ten Hag: A játékosok és a szurkolók "félelmetes erő" lehetnek

Erik ten Hag arra szólította fel a Manchester United játékosait és szurkolóit, hogy a vasárnapi, ősi rivális Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzés előtt fogjanak össze úgy, mint még soha.


A holland büszkén és szenvedélyesen magyarázza el, hogy az Old Trafford szurkolói mennyire fontosak lehetnek abban, hogy a Vörös Ördögök eljussanak a Wembleybe.


 
A United több, mint 100 éve nem veszített hazai FA-kupa-mérkőzést a Liverpool ellen, és Ten Hag is legyőzte Jürgen Klopp csapatát, amikor legutóbb, 2022 augusztusában látogattak Manchesterbe.


 
A Mersey-partiak a 2023/24-ben mutatott lenyűgöző formájuknak köszönhetően a bukmékerek favoritjaként vághatnak neki a mérkőzésnek, de Erik szerint az esélyek megdőlhetnek, ha a pályán és azon kívül is a legjobb formánkat hozzuk.


Ezt szem előtt tartva a szurkolókat arra buzdítja, hogy korán érkezzenek meg, hogy elkezdjenek énekelni és nagy hangulatot teremteni.

 

"Ahogyan a játékosainknak is csúcsformában kell lenniük" - írja Ten Hag -, "ugyanez igaz a szurkolóinkra is. Számukra az a feladat, hogy segítsenek nekünk a lehető legtöbbet kihozni a hazai pályából a szezon utolsó kupameccsén, amelyet az Old Traffordon játszunk."


 
"A kupameccsek "élet-halál" mérkőzések, és szükségünk van arra, hogy a játékosok és a szurkolók energiát adjanak egymásnak, ha tovább akarunk jutni az elődöntőbe. A nyeremény óriási: visszatérés a Wembleybe, egy lépéssel közelebb egy nagy trófeához és egy győzelem a legnagyobb riválisunk ellen. Ahhoz, hogy ezeket a célokat elérjük, az Old Traffordon belül mindenkinek egy nagy csapatként kell játszania a szerepét."

 
"Együtt félelmetes erőt alkotunk."

 

 

A menedzser szívesen mutat rá a klubok legutóbbi találkozójára az Old Traffordon - a United 2-1-es győzelmére a Premier League legutóbbi szezonjának kezdetén -, és úgy véli, hogy az a siker remek példa volt arra, hogy a játékosok és a szurkolók hogyan inspirálhatják egymást.


 
"Ez a mérkőzés mindig koncentrációt, nyugalmat és önbizalmat követel" - magyarázza. "Minden játékosnak, akár kezdő, akár a kispadon ül, feladata van, és felelősséget kell vállalnia azért, hogy azt megfelelően végezze."

 
"Hihetetlen támogatást kaptunk a lelátóról is, amikor az előző szezonban az Old Traffordon legyőztük a Liverpoolt, és ebből a tapasztalatból és más nagy meccsekből tudjuk, hogy a szurkolók milyen különbséget tudnak tenni, ha igazán hangosak."

 

"Nem kell senkinek sem magyaráznom ennek a meccsnek a jelentőségét és méretét" - folytatja az 54 éves szakvezető.


 
"Az angol labdarúgás két legnagyobb klubja, és a legnagyobb rivalizálás, kieséses mérkőzésen néz szembe egymással a világ leghíresebb kupasorozatában."


 
"Amikor gyerekként nézed a futballt, ezek azok a meccsek, amelyek miatt beleszeretsz a sportágba; hogy is ne lenne bárki izgatott, aki részese lehet ennek a látványosságnak?"
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!