Manchester United 2-2 Liverpool, h.u: 4-3

Elképesztő fordulatok, sok lövés, sok gól és manchesteri továbbjutás a kupában. Klasszikus United-Pool meccs lett ez is!


A szomszédvárak rangadójának első kísérlete Rashford nevéhez fűződött, Kellehernek nagyot kellett védenie. Nem sokkal később jött a válasz, Szoboszlai kísérlete azonban könnyű feladat volt Onanának.

 

A 8. percben Nunez beadását Salah lőtte kapura, szerencsére centiket tévedett a támadó. Egy perccel később Rashford átadása találta meg Garnachot a tizenhatoson belül, Kelleher hárítani tudta a fiatal támadó kísérletét, ám a kipattanóra McTominay érkezett a leggyorsabban és a kapuba kotorta a labdát, 1-0 a Unitednek!

 

A 12. percben megduplázhatta volna előnyét a hazai gárda, Garnacho került hatalmas helyzetbe, de az utolsó pillanatban óriásit mentett a liverpooli védelem.

 

Az első negyedóra lelkes játékot hozott a Vörös Ördögöktől, aminek meg is lett az eredménye. Szerencsére remek hozzáállással játszottak a játékosok.

 

Kicsit visszaesett a mérkőzés irama és a Pool feljebb lépett, de komoly lehetőségek nem jöttek a vendégektől. Próbálkozott Nunez, Gomez és Szoboszlai is, de egyikük sem talált a kapuba.

 

A 35. percben Fernandes átlövése szállt kapura, Kellehernek védenie kellett. Ugyanabban a percben Rashford remek megoldása után McTominay került hatalmas helyzetbe, de Kelleher nagyot védett. 

 

Kontrázott a Pool, Dominik átadása találta meg Diazt, aki kapura lőtt, Onana hárított kiválóan.

 

A 37. percben remek passzok után Endo került helyzetbe és lőtt a jobb alsóba, de az asszisztens lest mutatott, ezért a játékvezető kikérte a VAR segítségét. Salah lesen volt, így maradt az 1-0.

 

A szünet előtt egyenlített a Pool; Quansah indult meg, Rashford csak nézte ahelyett, hogy védekezni próbált volna. A tizenhatoson belül két átadást is engedtek a vendégeknek, a labda Mac Allisterhez jutott, aki 12 méterről a rövidbe lőtt.

 

Teljes áramszünet volt a félidő végén a manchesteri csapaton belül, Fernandestől vették el a labdát, ami Nunezhezkerült, a csatár lövését Onana bravúrral hárította, de a kipattanót Salah közelről lőtte a kapuba, 2-1 a Poolnak.

 

A szünet után jóval támadóbb felfogással jött ki a United, ám ez sajnos azt is jelentette, hogy a védekezés minősége csökkent. Bár ment előre a hazai gárda, a vendégek kontrákkal próbáltak veszélyeztetni.

 

Nunez hiába próbálkozott, nem jött be neki semmi. Ha kaput talált, Onana mindig védeni tudott, ha kellett, akkor bravúrral tette meg.

 

A Unitednek kellett volna támadnia, de nem nagyon tudott. Aztán a 87. percben a semmiből sikerült egyenlítenie Antony-nak. Tőle indult a támadás, majd Garnacho forgolódott a büntetőterületen belül, a brazilhoz került a játékszer, aki 12 méterről , laposan lőtt a bal alsó sarokba, 2-2!

 

Egy perccel később liverpooli kontra végén Elliott beadást szeretett volna, de lecsúszott neki, Onana verve volt, a labda azonban a kapufáról kipattant.

 

Négy perc ráadás kezdődött meg, amikor a United mindent egy lapra téve beszorította ellenfelét és elképesztően nagy lehetősége volt ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzést, hiszen a 94. percben Rashford zseniális labdát kapott, már csak a kapussal állt szemben, de a hosszú alsó mellé tekert.

 

A hosszabbításban nagyon sokat esett a színvonal, de talán a hazaiak kicsit frissebbnek tűntek. A 100. percben nagyszerű támadást vezettek a Vörös Ördögök, a jobb oldalról a labda átkerült a bal oldalra, Garnacho sarokkal tálalt Lindelöf elé, aki egyből lőtt, a rövid felsőt célozta meg, de centikkel tévedett.

 

A 105. percben a semmiből talált be a Liverpool. Elliott átlövéssel kísérletezett, a labda Eriksen lábán megpattant, majd a kapuban kötött ki.

 

A 110. percben Maguire került helyzetbe, lövését Kelleher ki tudta öklözni. A Unitednek már nem volt mit veszteni, mindenképp előre kellett mennie.

 

McTominay szerzett labdát a vendégek térfelén, okosan gurított Rashfordhoz, aki a 11-es pontnál átvétel nélkül a bal alsóba lőtt, 3-3!

 

A 116. percben rávezette ellenfelére a labdát a United, Rashford passzolt középre McTominay-hez, aki azonban kihagyta a helyzetet.

 

A hosszabbítás utolsó percében szöglethez jutott a Pool, ám nem sikerült nekik semmit elérniük, sőt a United megszerezte a labdát és kontrázhatott, ketten mehettek egy védőre, Garnacho vezette a labdát, majd letette Diallonak, aki a hosszú alsót nézte ki és be is lőtte a labdát a kapuba 4-3 a Unitednek!

 

A játékvezető rátett még egy keveset, de a Pool nem tudott mit tenni, így a United bejutott az FA-kupa elődöntőjébe!

 

 

FA-kupa, negyeddöntő
Manchester United 2-2 Liverpool, h.u: 4-3
Old Trafford

 

Vezette: John Brooks

 

United: Onana - Dalot, Varane(Diallo 85.), Lindelöf(Mount 106.), Wan-Bissaka(Maguire 71.) - McTominay, Mainoo(Eriksen 80.) - Garnacho, Fernandes, Rashford - Hojlund(Antony 71.)
Nem használt cserék: Heaton, Amrabat, Forson, Kambwala

 

Liverpool: Kelleher - Gomez(Tsimikas 101.), Quansah, van Dijk, Robertson(Bradley 77.) - Mac Allister, Endo, Szoboszlai(Elliott 72.) - Salah(Gakpo 77.), Nunez, Diaz
Nem használt cserék: Adrian, Clark, Danns, Gravenberch, McConnell

 

Gólszerző: McTominay 9', Antony 87', Rashford 113', Diallo 120' illetve  Mac Allister 44', Salah 45+2', Elliott 105'

 

Sárga lap: Fernandes, Diallo illetve Mac Allister, Gomez, Kelleher

 

Kiállítva: Diallo

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!