Ten Hag reakciója a Liverpool legyőzésére

Erik ten Hag elismeréssel adózott a Manchester United bátor teljesítménye előtt a Liverpool elleni 4-3-as fantasztikus FA-kupa győzelem kapcsán.


Minek lehettünk a számtanúi? 

"Igen, volt már részem olyan mérkőzésekben korábban, mint ez. De természetesen, ha a Manchester United a Liverpool ellen játszik, az a világ egyik legnagyszerűbb futball mérkőzése, amelynek történelmi jelentősége van."

 

Szezonbeli legjobb

"Igen, azt gondolom, hogy az első 35 percben láttam a legjobb teljesítményt a csapatomtól ebben a szezonban. Nagyon jól játszottunk a labda birtokában és anélkül is. Aztán az utolsó 10 percben is. A félidő után aztán leengedtünk és láthattuk, hogy a Liverpool egy nagyon jó csapat. Azonnal átvették az irányítást, de aztán sikerült stílust váltanunk, különösen a játékrendszerünk tekintetében. És attól a pillanattól kezdve mi lettünk kezdeményezőbbek, hittünk magunkban, helyzeteket dolgoztunk ki és gólokat szereztünk."

 

 

Soha nem szabad minket leírni

"Természetesen ez fantasztikus élmény, a csapat pedig kellően ellenálló és elszánt volt ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset. Számos kudarcunk volt, így nagyon büszke vagyok most a csapatra. Nem csak ezen a meccsen, hanem az egész szezonban számos visszaesésünk volt, de ők megbirkóztak ezekkel. Mentálisan nagyon erősek, az pedig természetesen sokat segít, hogy a szurkolók végig mögöttünk voltak. De mi is energizáltuk őket ahhoz, hogy mellénk álljanak."

 

Ez lehet a mi pillanatunk

"Minden csapatnak szüksége van egy szezon során ilyen pillanatokra, de nekünk eddig még ez nem volt meg. Ez lehet az a momentum, amelyből a csapat hitet és energiát meríthet, hogy lenyűgöző dolgohat érhessünk el. És szerintem, ha képesek vagyunk úgy legyőzni a Liverpoolt, ahogy nekünk sikerült, akkor bármely ellenfél ellen sikerülhet nyerni. Szóval csak rajtunk múlik, hogy tudunk-e bizonyítani. És, mint pénteken is említettem, ma meg is tettük."

 

Mi következik?

"Továbbra is harcolunk a helyekért, pozíciókért. A szezon egy pontján, amikor éppen az elvárt szint alatt vagy, ez egy fordulópont lehet. Nyomást helyeztünk az Aston Villara és a Spursre a vesztett pontok tekintetében. Január óta ráléptünk a győzelmek útjára, de számunkra minden meccs egy döntő. Eddig egy döntőt vesztettünk el, a Fulham ellen, amelyet nem engedhettünk volna meg magunknak. Nekünk a lehető legjobb játékunkkal kell előrukkolnunk ahhoz, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Ezek pedig nem változtak; legyünk ott a Bajnokok Ligájában és trófeáért legyünk harcban." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!