Onana megosztotta filozófiáját

A mentális erő kulcsfontosságú összetevője minden sikeres kapusnak.


Andre Onana nyáron érkezett a Manchester Unitedhez, és saját bevallása szerint is kellett egy kis idő, amíg beilleszkedett a Premier League-be és a Vörös Ördögök mindennapjaiba.

 

Az Afrikai Nemzetek Kupájáról való visszatérése óta azonban kiválóan teljesít, és pozitív formája hozzájárult ahhoz, hogy Erik ten Hag csapata az évforduló óta előrelépett.


A kameruni válogatott játékos mögött álló minden tapasztalat ellenére felvázolta személyes filozófiáját, amely segített neki abban, hogy kiegyensúlyozott és koncentrált maradjon, megerősítve azzal az önbizalommal és rendíthetetlen meggyőződéssel, hogy a Vörös Ördögök jó úton haladnak a siker felé.

 

A klub hivatalos magazinjának adott interjúban Onana a példaképeiről mesélt, és beszélt arról, hogy tiszteli a legendás ökölvívót, Muhammad Alit az értékei és a személyiségének ereje miatt.


"Ez az ő gondolkodásmódja" - mondta a United 24-es számú játékosa. "Ez nem volt valami könnyű dolog. Rengeteg nehézségen kellett keresztülmennie, és ő csak a pozitív oldalát, a pozitív részeket nézte. Nagyon pozitív volt, és ez az, amit szeretek."

 

"Tudod, bármi is történik az életben, mindig azt mondtam, hogy nem eshet örökké, a nap majd kisüt. De nem fog örökké sütni a nap sem, jön majd az eső. Szóval, csak találd meg az egyensúlyt, különösen, ha futballista vagy."

 

 

"Ha rossz napod van, eljön majd egy jobb nap" - fogadkozott. "Amikor rossz napod van, ne érezd, hogy soha nem fog megváltozni. Változni fog, de nem azért, mert éppen jó napod van."

 

"Minden átmeneti, és ezt tudni kell kezelni. Amikor rossz a kedved, vegyél egy pozitív gondolatot. Amikor jó kedved van, gondolkodj pozitívan. Csak érezd jól magad és légy boldog, légy azokkal az emberekkel, akiket szeretsz, és mindig maradj pozitív."

 

Egy ilyen mantra biztosan segített Onanának, miközben a Coventry City elleni, következő havi FA-kupa elődöntőre készül. A kapusnak egyértelműen sokat jelentene, ha első szezonjában a klubnál trófeát emelhetne a magadba csapatával.

 

"Nos, azt hiszem, mindannyian azok vagyunk, mindannyian az elvek emberei vagyunk, mert végső soron az, amit a múltban tanultunk, elhozott minket a Manchester Unitedhez" - mondta a jelenlegi csapatról.

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, ahogy mondtam, boldog vagyok, hogy ennek a családnak a tagja lehetek, egy nagyszerű srácokkal, fiatal játékosokkal teli nagy csapat, elképesztő képességek vannak itt."

 

"El fog jönni, tudom. Elvek, kemény munka, legyetek pozitívak és higgyetek magatokban. El fog jönni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!