Ten Hag: Mainoo képes kezelni a felhajtást

Erik ten Hag magabiztos azt illetően, hogy Kobbie Mainoo képes lesz kezelni a lenyűgöző angol válogatottbeli bemutatkozása után körülötte keletkezett felhajtást.


Négy hónappal a Premier League-ben való debütálását követően a 18 éves manchesteri saját nevelést választották a mérkőzés legjobb játékosának, amikor Anglia kedden 2-2-es döntetlent ért el Belgium ellen a Wembley-ben.

 

Mainoo az előzetes felnőtt válogatott keretben benne se volt, de a Brazília ellen csereként történő ígéretes bemutatkozása után a belgák ellen nyújtott teljesítményével valószínűleg meg is váltotta repülőjegyét a 2024-es Európa-bajnokságra.

 

Korát meghazudtoló produkciói új magasságokba emelték a középpályás elismertségét, de Ten Hag biztos azt illetően, hogy ez a siker nem fog a fejébe szállni.

 

"Azt gondoltam, hogy ez egy nagyon jó dolog számára, de minket egyáltalán nem lepett meg" - kezdte a United menedzsere.

 

"Mi már régóta látjuk azt, hogy mire képes és hogy milyen gyorsan tud alkalmazkodni a legmagasabb szinthez is. Minden nagyon természetesnek tűnik vele kapcsolatban."

 

"Nagyon örülünk neki és a sikerének, egy kicsit büszkék is vagyunk miatta. Inkább nagyon büszkék."

 

"Ez nagyszerű elismerés a Manchester United akadémiájának, hogy egy ilyen fiatal játékost eljuttattak a felnőtt angol válogatottságig. Ez egy nagy bók az egész klub számára."

 

"Első helyen a játékos saját maga lehet büszke, mert ő érte ezt el."

 

"De ott vannak azok is, akik az akadémián töltött ideje alatt vele együtt dolgoztak, szóval ez egy nagyon jó hír a Manchester United számára."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy tudják-e kezelni a Mainoo körül kialakult felhajtást, Ten Hag így felelt:

"Igen, de erről már korábban is beszéltünk és eddig ő nagyon jól kezeli a kialakult helyzetet."

 

"Természetesen, ha át fog lépni egy határt, én, mint menedzser és az edzői stáb tagjai is közbe fognak avatkozni."

 

"De eddig erre egyáltalán nem volt szükség, mert élvezi a futballt, győzni akar és minden egyes nap a legjobb teljesítményt akarja nyújtani ahhoz, hogy fejlődhessen."

 

"Mint mondtam, ő csak egyszerűen szeretné jól érezni magát a pályán. Neki nagy örömet okoz, ha dominálhat, diktálhatja a mérkőzés iramát és nyerhet."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!