Mit tanácsolt Edwin van der Sar Onanának

Andre Onana elárulta, milyen konkrét tanácsokat kapott a Manchester United korábbi kapusától, Edwin van der Sar-tól.


A kameruni válogatott játékos, aki ma tölti be 28. életévét, az Ajaxnál volt, amikor a legendás Vörös Ördög az amszterdami óriásnál dolgozott ügyvezetőként.

 

Mivel a holland oly sok mindent elért az Old Traffordon, megfelelő személy volt, hogy felajánlja támogatását Onanának, aki márciusban a hónap játékosának jelöltjei között van, mivel továbbra is folytatta jó formáját.

 

"Abban a kiváltságban volt részem, hogy az Ajaxnál volt, és rengeteg tanácsot adott nekem" - mondta huszonnégyes számú játékosunk egy interjúban.

 

"Nagyszerű időszakot töltöttünk ott. Sok mindent elértünk együtt. Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy néhányszor együtt edzhettem vele, amikor eljött az edzésekre."

 

"Jó volt. Nagyszerű karrierje volt itt, és sok mindent tett a Manchester Unitedért és értem is. Még mindig tartom vele a kapcsolatot, és nagyon örülök, hogy néha beszélhetek vele, amikor csak lehet. Nagyszerű dolog róla beszélni, mert sokat tett értem."

 

Amikor arról faggatták, hogy az ex-holland válogatott mit mondott neki konkrétan, Onana egyetértett abban, hogy az a tény, hogy van der Sar a United kapujában állt, biztosította, hogy jó helyről kap tanácsokat.

 

"Persze, persze" - mondta. "Száz százalékig. Beszéltem vele, amikor ide szerződtem, sőt, azt hiszem, néhány hónappal ezelőtt is. Azt mondta nekem: 'Andre, mit mondhatnék? Már hozzászoktál a nyomáshoz. Csak adj magadnak időt, és mutasd meg a világnak, hogy ki vagy. Én már tudom, hogy ki vagy'."

 

 

Amellett, hogy Edwin itt a Unitednél is ikon, nyilván az Ajaxnál is tisztelik még mindig, miután fiatal kapusként - Louis van Gaal alatt, 1995-ben - Bajnokok Ligáját nyert a csapattal.

 

"Igen, sokat tett” - tette hozzá Onana. "Én nem voltam ott, mivel akkor még csecsemő voltam! De ő egy legenda volt ott nekünk."

 

"Sokat tett az Ajaxért, és mindannyian büszkék vagyunk rá."

 

"Amit tett és amit elért, nem volt könnyű, mert nagyon fiatal volt."

 

"18, 19 évesen nagyszerű dolgokat ért el, és sokat tett, ami megnyitotta az ajtót előttünk, fiatalabb játékosok előtt. Azt hiszem, miatta kezdett el egy olyan nagy klub, mint az Ajax, lehetőséget adni a fiatal kapusoknak, és én is közéjük tartozom."

 

"Fiatalabb koromban kezdtem, és csak neki köszönhetem. Sokat tett értem és sok fiatal kapusért."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!