Ten Hag ismét hitet tett Mount mellett

Erik ten Hag sajnálta Mason Mountot az előző hétvégén, de továbbra is meg van győződve róla, hogy a középpályás nagy igazolás lesz a Manchester United számára.


Az angol válogatott játékos a nyáron hagyta ott a Chelsea együttesét az Old Traffordért, csütörtökön este pedig már ellenfélként térhet vissza bajnoki mérkőzésen egykori otthonába, a Stamford Bridge-re.

 

A több sérüléssel hátráltatott debütáló idényében legutóbb a Liverpool elleni heroikus FA-kupa győzelem alkalmával csereként térhetett vissza a pályára, majd a Brentford ellen is a kispadról állhatott be és járult hozzá vastagon csapata idegenbeli pontszerzéséhez.

 

A hosszabbításban ugyanis ő váltotta gólra Casemiro passzát és szerezte meg ezzel első manchesteri találatát, azonban a Méhek egy még későbbi Kristoffer Ajer egyenlítőgóllal otthon tudtak tartani végül egy pontot.

 

Ha első Unitedes találata győzelmet ért volna, az hatalmas elismerést jelentett volna egy olyan játékosnak, aki a szezon nagy részét az oldalvonalon túlról kellett hogy szemlélje és így nem tudott olyan hatással lenni csapatára, mint szeretett volna.

 

"Nagyon örültem neki" - kezdte Ten Hag a MUTV-nek.

 

"De egyben sajnáltam is, hogy nem lett belőle győztesgól."

 

"Megérdemelte azt a katarktikus pillanatot, még ha csak kicsit is volt az, de egy olyan játékos számára, aki csak nemrég érkezett a klubhoz, ennyire sok sérülést szenvedett, de mindvégig nagyon keményen dolgozott és sok dolog akadályozta, ez nagyon csalódást keltő volt."

 

"Amikor már azt hiszed, hogy tiéd a győztesgól, nagy csalódást jelent gólt kapni, amellyel 1-1-re módosul az eredmény. Képzelhetik, hogy teljesen más lelkiállapotot eredményez."

 

 

Mount fagyos fogadtatásra számíthat az egykoron őt éljenző nevelőklubja szurkolóitól ma este Londonban, de Ten Hagnak nincsenek kétségei azt illetően, hogy a nyári szerzemény bizonyítani fogja, hogy megérte a rá elköltött pénzösszeg és hosszú távon meg tudja mutatni, hogy a Kékek mit veszítettek a távozásával.

 

"Nem hiszem, hogy ők el akarták adni" - tette hozzá Erik.

 

"Megakarták tartani, ennek érdekében pedig számtalanszor kínáltak neki új szerződést."

 

"Ő azonban új lépést akart tenni a karrierében, mi pedig nagyon elégedettek voltunk és vagyunk is azzal, hogy ő már a Manchester United játékosa, mert nagyszerű képességekkel rendelkezik."

 

"Biztos vagyok benne, hogy hathatósan hozzá fog járulni a Man United sikereihez és nagy játékosává fog válni a klubnak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 31. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!